Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel amenaza con una guerra en Líbano
Moreno y Rueda piden que el Gobierno busque mayorías para los Presupuestos
Los problemas que no preocupan a los españoles. Opina Rosa María Artal

La Generalitat fomentarà cotxes compartits i elèctrics per als 2.500 funcionaris del complex 9 d’Octubre

Ciutat administrativa 9 d'Octubre

Laura Martínez

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori estudia maneres alternatives de transport per al complex Nou d’Octubre. Entre aquestes, hi ha la possibilitat d’un sistema de cotxes compartits i de vehicles elèctrics per al desplaçament dels més de 2.500 empleats públics que treballen a la Ciutat Administrativa.

Aquestes mesures s’emmarquen en l’estudi d’un nou Pla de Mobilitat per al centre administratiu de la Generalitat, també previst en la Llei de mobilitat, però que no va arribar a dur a terme l’anterior executiu. En el projecte es buscarà fomentar maneres sostenibles d’accés al centre, tant de treballadors com de visitants. Per a fer-ho, s’incentivarà a més l’ús del transport públic i d’altres maneres de desplaçament com la bicicleta, mitjançant la modificació de les infraestructures.

Cal recordar que en el complex administratiu situat al barri de l’Olivereta es localitzen les conselleries de Medi Ambient, Habitatge, Justícia, Economia Sostenible i Polítiques Inclusives i està connectada amb deu línies d’autobús regular i tres més de metro.

Segons les fonts de la Conselleria d’Habitatge, el modus operandi per a dur a terme aquest pla consistirà en una enquesta massiva als funcionaris i als treballadors del centre. Una vegada estudiades les seues maneres de desplaçar-se i les necessitats que es manifesten, es faran propostes per al transport públic. De la mateixa manera, s’estudiaran actuacions sobre la continuïtat dels accessos de vianants.

El pla també afectarà els sistemes de transport privat, més enllà del foment dels cotxes compartits i vehicles elèctrics. Així, es preveu la reorganització de l’aparcament en superfície i la gestió del pàrquing de la Ciutat Administrativa.

Etiquetas
stats