eldiario.es

9

La Fundació FULL i Escola Valenciana promouen la lectura en valencià amb un Club Lector 100% virtual

La iniciativa s’emmarca dins del club virtual ‘Full de Lectura’ i té com a objectiu completar l’actual proposta de llibres amb lectures específicament pensades per a persones que s’inicien a parlar o llegir en valencià

Amb aquest nou mètode es pretén trencar les fronteres físiques i impulsar la tasca desenvolupada per ambdues entitats en la promoció de la llengua

La Fundació FULL pel Llibre i la Lectura i Escola Valenciana han impulsat una plataforma 100% virtual dins del club ‘Full de Lectura’ amb l’objectiu de fomentar la lectura de voluntaris i aprenents del Voluntariat pel Valencià, fonamentalment persones que s’estan iniciant a parlar o llegir en la nostra llengua.

"Hui més que mai és necessari ampliar horitzons, l’actual pandèmia de la COVID-19 ens porta a impulsar nous projectes, assumir nous reptes i noves iniciatives per a continuar amb una tasca fonamental de la Fundació FULL que és el foment de l’hàbit de llegir i el suport i la promoció de tots els que conformen el món del llibre valencià: editorials, autors, il·lustradors i llibrers", explica Jesús Figuerola, president de FULL.

Pel que fa a l a dinàmica del projecte, els lectors llegiran una obra literària que s’abordarà des de distints punts de vista. També es podrà gaudir de peces audiovisuals que enriquiran la lectura i que es podran veure en la mateixa web fulldelectura.com i en les corresponents xarxes socials. Ara, com a novetat, el club incorpora als fils de debats una sessió per videoconferència i que serà punt de trobada de lectors i autor.

Full de Lectura, que va nàixer amb una clara vocació de convertir-se en un espai virtual obert a tota persona interessada en els llibres, compartir amb altres persones l’experiència de la lectura i veure i escoltar els autors, amplia el projecte amb una extensa proposta de títols, que s’aniran compartint periòdicament, específicament pensats i dirigits a persones que s’inicien en l’ús oral i la lectura en valencià. Les persones participants s’hauran d’inscriure prèviament per a participar en la trobada virtual amb l’autor. Així podran practicar la conversa i intercanviar impressions i opinions sobre el llibre tractat.

Des de l’Escola Valenciana, Natxo Badenes, assenyala que aquest projecte naix d’uns valors compartits amb la Fundació FULL i completa la tasca desenvolupada des del Voluntariat Lingüístic, tot fent possible que compartir la nostra llengua siga possible fins i tot en ‘temps de confinament’.

‘Les dones invisibles’, de Mercé Viana, primera lectura del club virtual de lectura del Voluntariat

Per a estrenar aquesta nova plataforma el llibre seleccionat ha sigut la novel·la de Mercé Viana, ‘Les dones invisibles’ (Perifèric Edicions), una lectura que ja ha sigut llegida al club i que per les característiques, extensió i estil és perfecta per a iniciar-se amb nous lectors en valencià. A aquesta obra es sumaran altres títols d’editorials valencianes, amb diferents estils i gèneres literaris (novel·la, assaig, poesia…) amb l’objectiu d’arribar a diferents tipus de lectors.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha