Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

“Les nostres línies roges per a pactar són la Constitució i les lleis, i Vox sí que entraria dins dels nostres límits”

La número u del PP per València, Betlem Hoyo

Carlos Navarro Castelló

La diputada valenciana del PP Belén Hoyo és el cap de llista del partit per València per a les eleccions generals del 28 d'abril. Amb tan sols 34 anys, Hoyo ja porta una llarga trajectòria política a la seua esquena. Membre del Consell de Direcció, portaveu adjunta i coordinadora de comissions del grup parlamentari popular, va estar al costat de Pablo Casado des que va presentar la seua candidatura a les primàries del partit.

Quins creu que són els principals problemes valencians que hauria de resoldre el Govern en els pròxims quatre anys?

El primer i més important és el canvi del model de finançament. El que tenim actualment és injust per a la Comunitat Valenciana i cal recordar que el va aprovar el Govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero, i el Partit Popular no hi va estar d’acord quan es va aprovar, no va donar suport a aquest model. Des de llavors tenim molt clar que és necessari un canvi de model perquè hi haja justícia amb la Comunitat Valenciana. A més, davant de les infraestructures que són molt importants, al final el model de finançament és el que garanteix el pagament i el sosteniment dels serveis socials bàsics, l’educació, la sanitat, la dependència, són qüestions importantíssimes i aquest canvi de model és necessari perquè tinguem aquests serveis públics.

Què va fer Rajoy amb aquest tema en els anys que va estar al capdavant del Govern?

Mariano Rajoy va fer asseure totes les comunitats autònomes per a encetar un diàleg i una negociació que sabem que no és fàcil, però que cal tractar; Pedro Sánchez, però, es va comprometre a fer-ho i, una vegada va arribar al Govern, es va oblidar dels valencians. Ens va mentir i ens va enganyar perquè va dir que no encetaria aquest meló i que no afrontaria el canvi de model de finançament; i tanmateix he de dir que és un dels compromisos de Pablo Casado amb els valencians. Estic convençuda que ho farà, no solament perquè és un home de paraula, sinó perquè és mig valencià, la dona és il·licitana, té un fill valencià i coneix les necessitats, les reivindicacions i la importància d’aquesta terra.

Per què pensa que amb Rajoy en el govern no es va poder dur a terme el canvi de model de finançament i per què creu que Casado sí que ho aconseguirà?

És important tindre memòria i recordar el moment en què Mariano Rajoy va agafar les regnes del Govern d’Espanya el 2011 i la situació socioeconòmica que vivia el nostre país en aquell moment, un país immers en una crisi econòmica a què ens havia abocat Zapatero; i també cal recordar que el que va fer en un principi va ser intentar traure’ns d’aquest forat, de la crisi, i la realitat és que amb les seues receptes econòmiques ho va aconseguir, va aconseguir que no ens intervingueren. Després, quan la situació econòmica ja havia millorat, perquè ha quedat demostrat que el Partit Popular té les millors receptes per a créixer econòmicament i crear ocupació, sí que va decidir encetar aquest diàleg, fer asseure totes les comunitats autònomes per a establir aquesta negociació. Més tard va tindre lloc la moció de censura i ja sabem què ha vingut després. Un partit socialista i un Pedro Sánchez que han estat, durant tots aquests mesos, més centrats a fer concessions permanents a independentistes i a proetarres amb la condició de mantindre’s en el poder com a forma de pagament dels seus vots en la moció de censura. El Partit Socialista de Pedro Sánchez ha estat més pendent dels catalans que dels valencians.

Permeta’m que hi insistisca, quin model de finançament proposa Pablo Casado?

Jo el que et puc dir és el model de finançament que necessita aquesta terra, que necessita la nostra comunitat, que és reconéixer el nombre d’habitants que tenim i, per descomptat, que se’ns compense en relació a tots els habitants i els ciutadans d’aquesta comunitat. Un model just; nosaltres no demanem més del que ens toca, però almenys demanem el que ens toca, no el que és just per a nosaltres.

Quines infraestructures considera més urgents per a la Comunitat Valenciana i que s’haurien de fer realitat en els pròxims quatre anys?

Bé, hi ha moltes infraestructures importants. Començaria dient que cal acabar el Corredor Mediterrani; és una infraestructura fonamental per a la nostra indústria, som una gran potència industrial en l’àmbit empresarial i en l’àmbit industrial, i no oblidem que el sector privat és el que crea riquesa i ocupació al nostre país. El Corredor Mediterrani és una infraestructura fonamental i cal dir que tot el que s’ha dut a terme s’ha fet gràcies als governs del Partit Popular. D’altra banda, hi ha qüestions importants pel que fa a les carreteres; nosaltres pensem que l’ampliació de la V-21 és fonamental. És fonamental una entrada nord a València perquè no es produïsquen els embossos i les aturades que hi tenen lloc; tota la gent que viu en la zona nord de València sap del que parle. És fonamental ampliar el bypass. A més, nosaltres vam aprovar un pla de nuclis de rodalia, un pla de millora dels nuclis de rodalia que el Partit Socialista ha deixat en un calaix, perquè també considerem important connectar les tres capitals de província de la nostra comunitat per mitjà de l’alta velocitat. No es pot tolerar que es tarde més a arribar a Alacant que fer-ho a Madrid amb tren, no té sentit, i és important per a la nostra comunitat aquesta cohesió entre les tres capitals de província mitjançant l’alta velocitat. I he de dir que tenim un ministre de Foment valencià, però que ha estat més distret amb altres qüestions (fer concessions als catalanistes, fer concessions als proetarres, negociar i arreglar el seu partit per dins a escala nacional) que pendent de defensar els interessos i les necessitats en matèria d’infraestructures i en la resta de matèries que necessiten els valencians.

Diversos organismes alerten de l’arribada d’una altra recessió econòmica, què proposen per a afrontar-la?

He de dir que, si estem immersos en la situació econòmica actual, és per culpa dels nou mesos de govern socialista. Ja sabem que l’esquerra, en general els socialistes i la resta dels partits d’esquerra, perquè cal tindre clar que tenim el PSOE més radical de la nostra història, el de Pedro Sánchez, és un PSOE que ja no només ha perdut el sentit d’estat, sinó que també és un PSOE absolutament podemitzat. Llavors podemitzar les polítiques econòmiques té conseqüències, les conseqüències que veiem. L’economia del nostre país amb Mariano Rajoy anava bé, creixia sense parar i es creava ocupació; actualment, durant aquests nou mesos, l’ocupació no ha anat bé i l’economia tampoc. En lloc de donar suport a la indústria, el que han fet és una política irresponsable; per exemple, en matèria d’energia, que ha posat en perill la nostra indústria. Per tant, en matèria econòmica, igual que en la resta de les matèries, hi ha dues maneres de governar i jo pense que les receptes econòmiques del centre dreta són les millors, perquè sempre s’ha demostrat que són les millors.

I quines serien aquestes receptes?

Tenim un programa electoral ambiciós; d’una banda, amb una gran baixada d’impostos, amb una baixada d’impostos generalitzada, una revolució fiscal, perquè sempre hem cregut que els diners estan millor en la butxaca dels ciutadans, ja que només així hi ha moviment, hi ha consum i millora l’economia. Per tant, incloem una baixada d’impostos, d’una banda, per a les famílies i, d’altra banda, per a les empreses. Per a les famílies presentem una baixada de l’IRPF, la supressió d’impostos que considerem injustos, com el de patrimoni, el de successions o el de donacions, i per a les empreses incloem una proposta de baixada de l’impost de societats també molt important. A diferència de l’esquerra, que creu que és bo apujar els impostos, nosaltres pensem que com més baixos estiguen millor funcionarà l’economia.

Quines mesures proposen per a fomentar l’ocupació i la creació d’empreses?

En el programa electoral figura la modernització de l’Administració; pensem que l’Administració s’ha d’adaptar al segle en què vivim, s’ha de modernitzar, i en aquest sentit Pablo Casado ha proposat crear una autopista administrativa. Nosaltres sempre hem sigut el partit que més ha donat suport als autònoms, que més ha donat suport als emprenedors. Amb aquesta proposta qualsevol emprenedor que vulga crear una empresa ho podrà fer en cinc dies hàbils. També hi destaca una llei de mercat únic que Pablo Casado ha anunciat que aprovarà si governa. Nosaltres pensem que és important; els empresaris demanen que en algunes qüestions hi haja una política comuna en tot Espanya i que, si un empresari valencià vol ampliar el seu negoci a la resta de comunitats, no es trobe amb les barreres actuals, sinó que tinga ajuda, i aquesta llei de mercat únic és el que vol fer.

Les últimes enquestes donen un suport ben ampli al PSOE, no pensen que es deu al fet que el PP i, també, Ciutadans han abandonat el votant de centre per tractar de frenar l’avanç de Vox?

Jo, que mai m’he refiat de les enquestes, diria que en aquestes eleccions encara me’n refie menys. Les enquestes dels últims comicis a Andalusia es van equivocar totalment; per això eixim a guanyar, a aconseguir els millors resultats i a dir a tots els ciutadans que se senten de centre dreta, que creguen en la Constitució i en les lleis, que creguen en la unitat d’Espanya, que creguen en la llibertat i en la igualtat, que és el que defensa principalment el Partit Popular, doncs que no facen experiments, perquè no és el moment de fer experiments. Ens hi juguem molt, ací a la Comunitat Valenciana; a escala estatal ens juguem no solament el present, sinó també el futur del nostre país. Per tant, no és el moment de fer experiments; només hi ha dues possibilitats amb vista a les pròximes eleccions, que governe Pedro Sánchez o que governe Pablo Casado i, per tant, nosaltres apel·lem a tot aquell ciutadà, a tot aquell veí que vulga que governe Pablo Casado, doncs que no faça experiments, que aposte per un valor segur, i aquest valor segur és el Partit Popular.

Considera Vox, formació que podrien necessitar per a governar, un partit constitucionalista tenint en compte que vol suprimir les autonomies?

Vox no és el PP, és un partit diferent. No compartim tot el que defensen ells, però en qualsevol cas, igual que considerem que el Partit Socialista sí que ha pactat, com hem vist aquests mesos, amb partits que volen trencar Espanya, amb partits que han donat suport a un colp d’estat, per exemple, a Catalunya, amb proetarres...; nosaltres, davant d’això, tenim unes línies roges que, sens dubte, són la Constitució i les lleis, i Vox sí que entraria dins dels nostres límits.

Llavors, quines línies roges els posarien a Vox en cas que els necessitaren per a governar?

La Constitució, les lleis, la llibertat, la igualtat i l’interés general.

En matèria de corrupció ha irromput recentment un altre cas relacionat amb l’última etapa de govern del PP a la ciutat de València, com pensen que els pot afectar electoralment?

Bé, l’últim cas és del partit socialista i el tenim a Ontinyent, una persona bastant important en el partit socialista. Nosaltres volem parlar de futur i ens presentem davant dels ciutadans amb un Partit Popular absolutament renovat en projecte i en persones a la Comunitat Valenciana i en l’àmbit estatal. Per tant, mirem al futur, no mirem al passat, com altres partits que es presenten amb un cartell electoral i amb una propaganda electoral en blanc i negre. Nosaltres ens presentem de manera transparent, en color, amb llums llargs, mirant al futur amb un programa electoral que pensem que té 500 mesures bones per als ciutadans. Sempre hem demostrat que hem gestionat, que hem gestionat bé, i que la vida dels ciutadans ha millorat sempre amb el Partit Popular i, per tant, afrontem aquesta campanya electoral amb ganes, amb il·lusió i pensant que tant Espanya com la Comunitat Valenciana necessita un canvi. Per tant, mirem al futur, no al passat, i ens presentem de manera renovada a Espanya i a la Comunitat Valenciana.

I en aquesta nova etapa renovada, en quin moment s’actuaria si hi haguera algun polític afectat per algun tema de corrupció?

Sempre que s’ha demostrat, quan algú ha fet una cosa il·legal directament, ha sigut expulsat del partit. En aquest sentit tenim clar que la il·legalitat no entra dins del nostre partit. Per tant, absolutament contundents amb els que no actuen correctament i, per descomptat, que hi actuen els tribunals. S’ha d’actuar, doncs, quan es té constància que, efectivament, algú ha fet una cosa il·legal.

Etiquetas
stats