Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un empresari acusat de finançament il·legal del PP valencià va obtenir 30 milions en adjudicacions

L'empresari va obtindre contractes de la Generalitat, Ajuntament de València i Diptuació de València

Toni Cuquerella

València —

Un total de 30 milions d’euros són els que hauria obtingut l’empresari José Adolfo Vedri a través d’adjudicacions presumptament falsejades d’institucions públiques valencianes durant l’època del PP. Vedri, un dels empresaris detinguts dins de l’Operació Taula, hauria col·laborat en el finançament il·legalment el PP valencià pagant mossegades del 3%, o més, a canvi d’aquestes adjudicacions de campanyes a la seua empresa de comunicació Engloba i a diverses de les seues filials.

Segons revela la Cadena SER, Vedri hauria obtingut adjudicacions des de l’any 1999, durant el govern d’Eduardo Zaplana, però haurien augmentat a partir del 2003 amb Francisco Camps al Palau de la Generalitat. A més, les adjudicacions s’haurien estés també a les diputacions de València i d’Alacant, i a l’Ajuntament de la capital dirigit per Rita Barberá.

Entre les adjudicacions hi ha l’edició d’un “llibre VIP” castellà-anglés de la Ciutat de les Arts i les Ciències, o el disseny i la producció gràfica d’una exposició de drogodependència del Museu Príncep Felip.

Les sospites de tripijoc de les adjudicacions es remarquen perquè la majoria de les contractacions es van fer mitjançant un procediment negociat sense publicitat en què es convidava tres empreses; les tres sempre eren de José Adolfo Vedri. Però una part de les adjudicacions també es feien ‘a dit’ pel procediment d’urgència, malgrat que moltes d’aquestes campanyes eren previsibles, ja que eren periòdiques, fet que deixaria sense justificació la urgència. Es tracta de campanyes com la de la grip del 2010, 731.555,54 euros; o les de prevenció d’incendis o de publicitat del Servei Valencià d’Ocupació (SERVEF), campanyes que van costar entre 780.000 i 900.000 euros.

La magnitud del presumpte finançament il·legal del PP supera amb escreix l’investigat dins del cas Gürtel, que es quedaria en 18 milions d’euros.

Etiquetas
stats