eldiario.es

9

El PP a l’Ajuntament de Castelló va gastar 79.500 euros en entrades de bous entre el 2011 i el 2015

La compra de localitats per a la Fira de la Magdalena i la Beneficència va coincidir amb l’última etapa d’Alberto Fabra com a alcalde

Els bitllets es van repartir entre els col·lectius de gent gran de la ciutat, encara que la corporació municipal en va adquirir un paquet

El desembossament més gran, per un import de 33.000 euros, es va dur a terme el primer any d’aqueix període, a menys de dos mesos de les eleccions municipals

Silvia Jato celebra el vino de Amandi, que cada año late "con más fuerza"

El exalcalde de Castellón y expresidente de la Generalitat Alberto Fabra. EFE

El Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló hauria gastat 79.500 euros en entrades de bous entre els anys 2011 i 2015, quan Alberto Fabra, expresident de la Generalitat Valenciana, era alcalde de la ciutat i Javier Moliner, titular actual de la Diputació Provincial, ocupava la cartera d’Urbanisme i va ascendir un temps després fins a la Vicealcaldia.

Segons desvela Radio Castellón Cadena Ser, el desembossament més gran correspondria al primer any d’aqueix període, amb una inversió de 33.000 euros. Aqueixa quantitat s’hauria destinat a adquirir localitats per als festejos taurins de la Fira de la Magdalena, que es va celebrar la setmana del 26 de març, a menys de dos mesos de les eleccions municipals i autonòmiques (22 de maig). El PP va guanyar aquells comicis de manera incontestable.

Les entrades es van destinar als membres de la corporació municipal i als col·lectius de gent gran de Castelló. Tanmateix, la despesa del 2011 va donar per a molt més. L’equip de govern liderat per Fabra també obtindria un paquet important d’abonaments de la correguda de la Beneficència, que precisament faria seure l’expresident de la Diputació, Carlos Fabra, a la banqueta dels acusats com a imputat uns anys més tard, concretament el març del 2014.

L’exlíder popular provincial i mà dreta seua, Francisco Martínez, van haver de donar comptes sobre el presumpte finançament irregular d’aquelles celebracions taurines durant els anys 2010 i 2011, arran d’una querella interposada per la Fiscalia de Castelló. No obstant això, uns mesos després del judici (el juliol del 2014), la jutgessa els va absoldre tots dos pel fet de considerar que no hi havia delicte, malgrat que va considerar il·lícita la venda forçosa d’entrades als ajuntaments.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha