Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

El PP a l’Ajuntament de Castelló va gastar 79.500 euros en entrades de bous entre el 2011 i el 2015

El exalcalde de Castellón y expresidente de la Generalitat Alberto Fabra.

Roger Lorgeoux

El Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló hauria gastat 79.500 euros en entrades de bous entre els anys 2011 i 2015, quan Alberto Fabra, expresident de la Generalitat Valenciana, era alcalde de la ciutat i Javier Moliner, titular actual de la Diputació Provincial, ocupava la cartera d’Urbanisme i va ascendir un temps després fins a la Vicealcaldia.

Segons desvela Radio Castellón Cadena Ser, el desembossament més gran correspondria al primer any d’aqueix període, amb una inversió de 33.000 euros. Aqueixa quantitat s’hauria destinat a adquirir localitats per als festejos taurins de la Fira de la Magdalena, que es va celebrar la setmana del 26 de març, a menys de dos mesos de les eleccions municipals i autonòmiques (22 de maig). El PP va guanyar aquells comicis de manera incontestable.

Les entrades es van destinar als membres de la corporació municipal i als col·lectius de gent gran de Castelló. Tanmateix, la despesa del 2011 va donar per a molt més. L’equip de govern liderat per Fabra també obtindria un paquet important d’abonaments de la correguda de la Beneficència, que precisament faria seure l’expresident de la Diputació, Carlos Fabra, a la banqueta dels acusats com a imputat uns anys més tard, concretament el març del 2014.

L’exlíder popular provincial i mà dreta seua, Francisco Martínez, van haver de donar comptes sobre el presumpte finançament irregular d’aquelles celebracions taurines durant els anys 2010 i 2011, arran d’una querella interposada per la Fiscalia de Castelló. No obstant això, uns mesos després del judici (el juliol del 2014), la jutgessa els va absoldre tots dos pel fet de considerar que no hi havia delicte, malgrat que va considerar il·lícita la venda forçosa d’entrades als ajuntaments.

Etiquetas
stats