eldiario.es

Menú

Auditoria integral a la fundació municipal acusada de col•locacions a dit

El gerent de la Fundació Inndea, Rafael Monterde, anuncia en el plenari de València en Comú la realització d’una avaluació a l’organisme dels 24 anys de gestió del PP i dels mesos que està l’esquerra en la direcció

Peris recalca l’“absoluta netedat i transparència del procés” i Oliver expressa el seu “suport públic a Peris”

La facció integrada per Podem i la part d’EU que va confluir en la plataforma promouen la creació d’una comissió informativa interna sobre les contractacions que s’ha aprovat sense votar els integrants que la formen

- PUBLICIDAD -
Imagen del plenario de València en Comú celebrado en la sede de CCOO

Imatge del plenari de València en Comú celebrat en la seu de CCOO

Les contractacions en la Fundació Inndea, gestionada per València en Comú (VeC), han acaparat una part de plenari de la plataforma que integra el govern municipal de València juntament amb Compromís i PSPV-PSOE. El regidor de qui depén l’organisme, Jordi Peris, i el gerent, Rafael Monterde, han donat les seues explicacions als ‘militants’ de VeC sobre les informacions que denunciaven un presumpte cas de col·locacions a dit en Inndea. I a tot això, Monterde ha anunciat la realització d’una auditoria integral a la gestió de la fundació, tant sota el Govern del PP com dels mesos que l’esquerra està en el poder.

Amb aquest plenari obert, la possibilitat de petició de dimissió de Peris s’ha esfumat. Hi ha tancament de files. Però la fractura en la plataforma contínua sent visible. Això sí, la cohesió en el grup municipal s’ha incrementat. O, almenys, així ho ha mostrat la regidora María Oliver: “Vull expressar el meu suport públicament a Peris”. Una afirmació que Peris li ha agraït en una setmana que ha qualificat de “dura”.

“El procés va ser absolutament net, obert i transparent. I les contractacions responien al nou gir social que estem donant a la Fundació. Posarem tota la informació i els expedients a la vostra disposició perquè ho comproveu vosaltres mateixos”, ha afirmat Peris. “El procés ha estat net i amb criteris objectius. Hi hem fet prevaldre el mèrit”, ha expressat Monterde, que ha anunciat l’auditoria després de criticar “el caos heretat en la Fundació pel PP”. “Durant els anys del PP es va beneficiar a través d’aquest organisme empreses privades”, ha denunciat. 

La secretària general de València en Comú, Mireia Biosca, com també el representant d’Esquerra Unida més destacat en la plataforma, Manuel Colomer, han apel·lat a la “cohesió interna”, com han fet uns quants ‘militants’ d’aqueix sector. No obstant això, aqueixa facció ha promogut una comissió informativa de caràcter intern per a poder aclarir amb temps el que ha passat en les contractacions d’Inndea. Després que es promoguera per la mateixa sensibilitat amb els integrants escollits sense consultar-ho, s’ha aprovat per votació el naixement d’aquest òrgan intern. I tot, amb l’enuig de l’altre sector per no haver sotmés a sufragi les persones que han de formar-la. 

La fractura en l’organització és palesa. I s’ha fet visible durant l’aprovació del reglament del plenari. Al final, s’ha aprovat la iniciativa que protegia el sector vinculat a Podem i a la part d’Esquerra Unida. Aquesta fórmula no preveu la creació d’un cens perquè les persones puguen votar sense estar ‘afiliades’, sinó que cada ciutadà pot també votar sense restricció. 

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha