Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Més de 334.000 persones han visitat la balconada de l'Ajuntament de València des que Joan Ribó la va obrir a la gent

Visitants a la balconada de l'Ajuntament de València.

elDiariocv

Va ser un gest sinitonitzat amb el de prescindir de la protocol·lària vara de comandament. Per a emfatitzar que s'havia acabat l'època de l'“ordene i mane” de la seua predecessora del PP Rita Barberá, que va evitar estar en el ple en el qual havia de lliurar-li-la, el nou alcalde de València, Joan Ribó, de Compromís, va donar instruccions al juny del 2015, només va prendre possessió, perque s'obrira a la gent la balconada de l'Ajuntament.

La mesura de permetre les visites a l'edifici consistorial, abans estrictament restringides, va ser molt ben acollida per la ciutadania, al principi, i també pels turistes al poc temps. Des de llavors, segons ha informat l'equip de govern, més de 334.000 persones han visitat la balconada de l'Ajuntament de València.

Desglossat per anys, 103.288 persones van visitar la balconada a partir del 17 de juny del 2015; 166.623 ho van fer al llarg del 2016, i en el que portem del 2017 fins al 16 de juny han sigut 64.480 les visites, segons les dades municipals. L'entrada lliure ha suposat també un increment de visites al Museu Històric Municipal, a l'hemicicle de plens i al Saló de Cristall.

La balconada de l'Ajuntament té un alt valor representatiu, atès que és el lloc des del qual s'observen celebracions de Falles com les mascletades, per l'accés a les quals s'ha introduït un sistema de sorteig entre els ciutadans interessats; les cavalcades festives o la processó cívica del 9 d'Octubre. “Resulta molt agradable comprovar com la gent ha aprofitat la possibilitat d'utilitzar aquesta balconada que abans només estava reservada per a uns pocs”, ha assenyalat Joan Ribó.

Etiquetas
stats