Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Bankia desnona una família al barri de Natzaret

Vecinos y PAH Valencia concentrados para evitar el desahucio/ PAH Valencia

Moisés Pérez

L’amenaça de desnonament al barri de Natzaret, a València ciutat, s’ha consumat. Malgrat que l’associació de veïns de la barriada i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de València s’havien concentrat a l’habitatge, els quatre inquilins del pis han estat desnonats. Ni la proposta de lloguer social ni l’oferta d’ajornar l’execució fins a trobar una alternativa habitacional llançades pels veïns han convençut el banc. 

El desnonament ha deixat al carrer quatre persones: el responsable del pis, el seu nebot, la parella d’aquest i el seu fill, segons relaten des de l’Associació de Veïns de Natzaret. El pis era propietat de la germana de l’inquilí, que s’hi va instal·lar de manera “il·legal” perquè no tenia faena fa dos anys. Ho va fer quan la germana va denunciar que l’habitatge havia estat ocupat anteriorment, ja que, a causa de la seua situació econòmica, li havia demanat quedar-se allí. Quan hi va arribar, els anteriors ocupes ja se n’havien anat.

La falta de contacte entre els dos germans havia fet que el desnonat no sabera que l’habitatge ja no era de la germana, ja que ella havia tingut la mateixa sort perquè no havia pogut pagar la hipoteca. “Com que era gent humil, la seua germana es pensava que l’habitatge era d’ella encara”, apunta Ramón Arques, president de l’Associació de Veïns de Natzaret. El procés ha estat molt ràpid i “ens ha agafat gairebé desprevinguts per a reaccionar, perquè ha tingut lloc tan bon punt s’han acabat les festes de Falles i de Setmana Santa”. 

Tant els veïns com la PAH València han contactat amb l’Ajuntament de València i amb la Conselleria d’Habitatge per mirar de donar una solució a les persones desallotjades. També han enviat una carta a la direcció de Bankia per a poder donar-los alternatives. 

Etiquetas
stats