Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

La diputada d'Educació del PP valencià va cobrar un any de l'empresa de construcció de col·legis sense treballar-hi

Beatriz Gascó, diputada del PP i exdirectora general d'Educació.

elDiariocv

La diputada de les Corts Valencianes Beatriz Gascó, portaveu d'educació del PP, va cobrar un any, entre juny del 2006 i juliol del 2007, de l'empresa pública Ciegsa sense arribar a treballar allí. Gascó, que seria posteriorment directora general del departament, estava llavors en realitat en el gabinet de premsa de la Conselleria d'Educació. Així ho revela un informe del gerent de l'empresa incorporat a la investigació judicial sobre suposades comissions il·legals cobrades a través de Ciegsa que es duu a terme en una de les peces separades del cas Taula.

Contractada a través d'una empresa de treball temporal per Construccions i Infraestructures Educatives de la Generalitat (Ciegsa), una societat pública que va arribar a acumular 1.000 milions de deute, Gascó “durant aqueix període, mai no va tenir adscrit despatx ni lloc de treball en la seu de l'empresa, ni compte de correu corporatiu al seu nom, ni figura en els llistats d'extensions telefòniques d'aqueix període”, assenyala l'informe, que afegeix: “La persona que en aquests moments roman en l'empresa del departament de Recursos Humans no recorda que la senyora Gascó haguera acudit al centre de treball d'aquesta mercantil”.

El cas de Gascó no és l'únic del que es coneix com a empleats “zombies” de Ciegsa, que el conseller delegat d'aleshores, Màximo Caturla, avui imputat en el cas Taula, va contractar en teoria per a l'empresa, però que es dedicaven a altres menesters. L'avui diputada del PP, una parlamentària que s'ha distingit últimament per la denúncia de suposats casos d'“adoctrinament” en els centres educatius valencians, no solament va cobrar una nòmina aqueix any en què va ser treballadora “zombi” de Ciegsa sinó que en demanar la baixa voluntària va rebre una indemnització a compte dels dies de vacances que suposadament no havia gaudit.

Gascó va comparèixer el passat 16 d'octubre en la comissió d'investigació de Ciegsa creada en les Corts Valencianes on va defensar que l'empresa pública era “necessària” perquè era “l'eina més àgil per a construir col·legis”.

Els partits del Pacte del Botànic, PSPV-PSOE, Compromís i Podem, que sustenten el govern valencià actual, des del qual s'està executant la liquidació de Ciegsa, van acusar llavors Gascó de “mentir” i la van considerar “desacreditada” per a exercir com a portaveu d'Educació del PP.

Etiquetas
stats