eldiario.es

Menú

Com es pot evitar que els xiquets es ‘coguen’ a les aules en la tornada al col·le

La conselleria d’Educació envia una circular a tots els centres amb el protocol especial davant de les altes temperatures

- PUBLICIDAD -
El conseller de educación, Vicent Marzà, en el CEIP Federico García Lorca en la puesta en marcha de su proyecto estrella

El conseller de educació, Vicent Marzà

La ‘tornada al col·le’ ve un altre any més carregada de calor. Davant de les extremes temperatures d’anys anteriors –a l’inici del curs de 2014 les aules van arribar a 45 graus– i la successió de protestes d’alumnes, professors i sindicats, enguany la Conselleria d’Educació ha decidit anticipar-se i ha enviat als centres una sèrie de recomanacions.

A través d’una circular enviada a tots els centres escolars es demana als directors que tinguen en compte les altes temperatures a l’hora de fer les classes i algunes precaucions com, per exemple, permetre la hidratació de l’alumnat “tan sovint com calga” –normalment a les aules no es permet ni menjar ni beure–. També es demana als centres mantenir ben ventilades les aules i, en el cas que a la classe s’incremente la temperatura, continuar l’activitat en altres dependències.

Es preveu a més la suspensió de les classes “quan supose un risc per a la salut”, és a dir, amb temperatures superiors a 30 graus a l’interior de les aules. En cas d’arribar a aquesta xifra, els centres hauran de comunicar-ho al responsable de Protecció Civil –normalment sol ser l’alcalde– perquè aquest autoritze la suspensió momentània. Una altra de les mesures que recomanen als centres és evitar algunes activitats, com ara educació física al migdia en el cas que es done una onada de calor.

Des de la Conselleria indiquen que és el segon any que posen en marxa aquests protocols davant del risc de l’onada de calor. Segons les mateixes fonts, alguns col·legis en anys anteriors han demanat un horari especial de les classes, que suposa acabar abans del migdia i reprendre algunes classes a la vesprada.

Prop de 800.000 xiquets comencen aquest dijous les classes als centres d’infantil i primària, per als quals enguany s’augmenta en 2.800 el professorat. El divendres següent, ho faran els alumnes d’FP i secundària.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha