eldiario.es

Menú

El Consell reconeix Miquel Grau per la seua ‘Defensa dels Drets i les Llibertats’

Militant del Moviment Comunista del País Valencià, va ser assassinat per l’extrema dreta el 1977 mentre participava en una penjada de cartells convocant a la manifestació del Nou d’Octubre

La Generalitat el reconeix a títol pòstum per la seua defensa dels valors i principis de la “llibertat, transformació social, justícia, igualtat, dignitat i pluralitat”

La Llei de memòria històrica el considera l’última víctima de la violència contra els lluitadors per la democràcia

- PUBLICIDAD -
El president de la Generalitat, Ximo Puig, preside el pleno del Consell

El president de la Generalitat, Ximo Puig, presideix el ple del Consell

El Consell ha aprovat en una reunió extraordinària celebrada este dissabte atorgar la ‘Distinció per la Defensa dels Drets i les Llibertats’, a títol pòstum, a Miquel Grau “per la seua defensa dels valors i els principis constitucionals de la llibertat, transformació social, justícia, igualtat, dignitat i pluralitat, que va defensar amb la seua pròpia vida”.

Miquel Grau, militant del Moviment Comunista del País Valencià, va ser assassinat per l’extrema dreta a l’octubre del 1977 mentre participava en una apegada de cartells convocant a la manifestació del Nou d’Octubre d’aquell any, en plena transició democràtica i de defensa de l’Estatut d’Autonomia. La Llei de memòria històrica, aprovada el 2007, el considera l’última víctima de la violència contra els lluitadors per la democràcia.

El Consell ha acordat atorgar el guardó a Miquel Grau “en reconeixement del sacrifici de la seua vida en l’exercici de la llibertat política que acabàvem d’estrenar i en defensa de l’autogovern que fomenta l’arquitectura de la convivència constitucional”. La distinció la rebrà la família de Miquel Grau en el transcurs de l’acte que amb motiu del Dia de la Constitució celebra la Generalitat al Castell de Santa Bàrbara a Alacant.

La Generalitat ha instaurat l’atorgament de la Distinció per a la Defensa dels Drets i les Llibertats Constitucionals, a aquells valencians i valencianes que hagen destacat o s’hagen distingit en la defensa dels valors i dels principis constitucionals o hagen estat víctimes en la defensa d’aquests mateixos valors i principis.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha