Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Nou empresaris admeten el finançament il·legal del PP valencià a canvi de reduir les penes

D’esquerra a dreta, l’exvicepresident de la Generalitat, Vicente Rambla; l’exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa, i l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, en les Corts Valencianes

elDiariocv

València —

Nou empresaris implicats en el judici pel presumpte finançament il·legal del PP valencià han arribat a un acord amb la Fiscalia Anticorrupció, segons ha avançat la Cadena SER, a canvi d’una reducció de condemna. D’aquesta manera, admeten que van finançar de manera il·legal el PP de Francisco Camps en les campanyes electorals de les municipals i les autonòmiques del 2007 i en les generals del 2008.

Aquests huit empresaris se sumen a tres penedits més –Enrique Ortiz, Alejandro Pons i José Francisco Beviá– que ja van signar acords en condicions semblants. La signatura del pacte amb la Fiscalia Anticorrupció tindrà lloc divendres a Madrid. Hi ha fins a 20 alts càrrecs del PP en època de Camps esguitats pel presumpte finançament il·legal del partit.

El 13 de març, el judici oral

El pròxim 13 de març comença en l’Audiència Nacional la vista oral de la peça de Gürtel relacionada amb el finançament il·legal del PP valencià i per la qual està processada la cúpula popular. D’aquesta manera, el dia 14 d’aquest mateix mes declararan davant del jutge com a imputats l’exvicepresident del PP valencià, Vicente Rambla, i el secretari general del partit, Ricardo Costa. L’11 de maig ho farà com a testimoni l’expresident Francisco Camps.

També hi estan citats els exconsellers Alejandro Font de Mora, Gerardo Camps o Rafael Blasco –condemnat i empresonat per la desviació de fons destinats a cooperació– (el 12 de maig), l’exconsellera i exdelegada del Govern Paula Sánchez de León (6 d’abril), l’exconseller i exdelegat del Govern Serafín Castellano (19 d’abril) o l’expresident de les Corts Juan Cotino, entre altres.

En aquesta peça també estan imputats el presumpte capitost de Gürtel, Francisco Correa; el seu número dos, Pablo Crespo, i el líder de Gürtel a València, Álvaro Pérez, el Bigotes.

Primera sentència de Gürtel

Aquest divendres es coneixerà la primera sentència de Gürtel. El Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) farà pública la sentència del cas de les adjudicacions de la Generalitat a la trama per a Fitur entre el 2005 i el 2009 –el judici va acabar l’abril del 2016, però la complexitat de la causa i problemes tècnics i de personal han fet demorar la sentència deu mesos. La Fiscalia sol·licita un total de 108 anys per a Correa, “el Bigotes”, les dues exconselleres populars Milagrosa Martínez i Angélica Such i nou acusats més.

Amb tots aquests moviments judicials entren en fase de resolució unes quantes de les sis peces de la branca valenciana de Gürtel, que es va obrir pels tribunals amb el judici del famós cas dels vestits, que va comportar la dimissió de Camps com a president de la Generalitat el 2011, tot i que va ser absolt després d’assumir una condemna pels mateixos fets dos processats més, l’exvicepresident de la Generalitat Víctor Campos i l’excap de gabinet de la Conselleria de Turisme Rafael Betoret, que és també un d’acusats que espera sentència aquest divendres en el cas Fitur.

Etiquetas
stats