Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Les 'kellys' convoquen el Primer de Maig a Benidorm, cor del sector turístic, contra els abusos laborals

Futllet de convocatòria del Primer de Maig a Benidorm.

elDiariocv

“Hores interminables, hores extres sense cobrar, dies lliures sense gaudir, contractes eventuals, parcials, de mitja jornada i fent més hores. L'externalitzacio de molts serveis ens ha robat drets i sou. Des de la sobrecàrrega laboral i externalitzacio de les cambreres de pisos fins als companys de les cuines o menjadors amb ocupacions precàries, l'abús d'horaris de les botigues o dels restaurants i cafeteries...”.

Així desgranen les kellys de la comarca de la Marina Baixa, el col·lectiu que organitza a les cambreres de pis dels hotels, el panorama de precarietat laboral en el sector que justifica la seua convocatòria, sota el lema “Contra la precarietat, la lluita és l'únic camí”, a les 18.30 en la Plaça de Neptú, d'una manifestació i posterior concentració en la Plaça Triangular, aquest Primer de Maig a Benidorm, la capital del turisme.

Sobre la manifestació, indiquen les Kellys de Benidorm Marina Baixa: “Hem anat sumant diferents col·lectius socials i organitzacions, però totes i tots esteu convidats a participar”. Així, la convocatòria, al marge de les grans centrals sindicals, té el suport de la Marea Pensionista de la Marina Baixa, la PAH d'Altea, la CGT de la comarca, Podem, Esquerra Unida i Compromís per Benidorm.

Les cambreres d'hotel fan extensiva la seua protesta contra la precarietat a “les companyes treballadores de llar domèstica sense dret ni a prestació de desocupació, o les netejadores de col·legis, hospitals, portals i grans magatzems”. També als treballadors de la Sanitat i l'Educació víctimes de les retallades.

Després de fer referència als jubilats “que amb les seues pensions amb prou faenes poden arribar a final de mes i s'estan organitzant per a exigir pensions dignes” i fer una crida a “seguir sumant en la lluita feminista del 8 M, per la igualtat laboral i social”, les kellys fan una crida: “Al fet que tots els col·lectius en lluita ens sumem a aquesta manifestació contra la precarietat que se'ns han imposat amb l'excusa d'una crisi que solament existeix per als treballadors, per als majors o els aturats, mentre es rescaten bancs i autopistes amb diners públics i els beneficis empresarials no paren d'augmentar a costa de totes nosaltres i la corrupció política, judicial i empresarial campa a pler, evidenciant amb claredat el saqueig de les arques públiques”.

Es calcula que unes 3.000 cambreres de pis, sovint contractades per empreses externes, treballen en la indústria hotelera de Benidorm i la seua comarca.

Etiquetas
stats