Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Madina i Díez conviden els socialistes a “un nou començament” i posen el govern de Ximo Puig com a exemple

Ximo Puig amb Eduardo Madina i José Carlos Díez en la convenció d'idees del PSPV-PSOE.

Adolf Beltran

Eduardo Madina ha citat Willy Brandt: “La socialdemocràcia sempre té a mà un nou començament”. I ha afegit que aqueixa és la situació en la qual estan els socialistes a Espanya. “El que li passe al PSOE serà responsabilitat del PSOE”, ha sentenciat per a assenyalar que la crisi dels socialistes “no és irresoluble”. “Si no, no hi hauria opció de canvi”. I vha posat com a exemple el govern de Ximo Puig en la Generalitat Valenciana. Jose Carlos Díez també ha elogiat el de Puig com “un govern plural, de diversos partits”. I ha afegit: “és un govern honest”.

Els dos encarregats per la gestora que presideix Javier Fernández de redactar les ponències per al congrés del PSOE han protagontzat aquest dissabte la convenció d'idees del PSPV-PSOE, que se celebra aquest cap de setmana en la Universitat Politècnica de València.

Si Madina ha criticat, sense citar-ho, a Podemos, per voler decidir “el candidat a presidir una comunitat autònoma en un despatx”, en al·lusió a la possibilitat que Íñigo Errejón encapçale la llista de la formació morada per a la Comunitat de Madrid, Díez vha advertit els presents, càrrecs públics i dirigents del socialisme valencià, que els socialdemòcrates es diferencien dels “comunistes” en què no advoquen per “redistribuir i després crear ocupacions sinó a l'inrevés”.

Madina ha apostat per “un model obert de democràcia” i per “una globalització regulada”. I Díez ha parafrasejat les lleis de la termodinàmica per a assegurar que “la socialdemocràcia no es crea ni es destrueix, sempre es transforma” i que “si l'economia es deixa sense intervenció sempre tendeix al caos”.

“No cal sobrevalorar els interesos creats”, ha indicat Díez, “el poder està en les idees”. Ha convidat amb aquesta afirmació els socialistes a un debat d'idees per a “recuperar el respecte als polítics”.

Etiquetas
stats