Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP insisteix davant el jutge a no pagar el mig milió d'euros del congrés que va sostenir a Mariano Rajoy

Camps saluda a Rajoy durant la celebració del XVI Congrés del PP

elDiariocv

València —

El Jutjat de Primera Instància número 1 de Madrid ha acollit aquest dimarts el judici per la demanda que va presentar Fira de València contra el Partit Popular (PP) per l'impagament del deute per la celebració en les seues instal·lacions del Congrés Nacional dels populars del 2008. El PP al·lega que el seu deute amb la institució firal valenciana ha prescrit.

La institució firal reclama al jutge que obligue el PP a saldar el seu deute de 568.511 euros, més els interessos, pel XVI Congrés Nacional que els populars van celebrar els dies 20, 21 i 22 de juny a València, en el qual Mariano Rajoy va eixir reelegit com a president del partit amb el suport de Francisco Camps, llavors líder del PPCV i president de la Generalitat. Demana també que es condemne el partit en costes.

El PP s'entossudeix a discutir alguns conceptes de la factura. El seu advocat, Alberto Durán, assegura que l'únic acord que el PP va tenir fou amb l'empresa que va realitzar els muntatge i desmuntatge d'escenari i altres estructures necessàries per a la celebració de l'esdeveniment, el cost del qual es va abonar. No obstant açò, no ha precisat de quina empresa es tractava i a quant va arribar aquesta factura.

La institució firal detalla que l'abril del 2008 el PP va entrar en contacte amb ells amb el propòsit de contractar l'espai i els serveis necessaris per a la celebració del Congrés Nacional, que es va dur a terme del 20 al 22 de juny del 2008. Al·ludeix a una reunió celebrada el dia 17 d'abril “al més alt nivell” en la qual van participar, entre altres, el president en aqueix moment del PPCV, Francisco Camps, i el president del comitè organitzador del congrés, Ramón Luis Valcárcel.

La reclamació va ser presentada el 2015, set anys després de la celebració del conclave perquè en aquesta data la factura seguia “impagada íntegrament”. L'entitat assegura en la seua demanda haver realitzat “nombroses comunicacions extrajudicials amb la finalitat de trobar una solució negociada al present conflicte, sense que aquestes hagen resultat fructíferes”. De fet, apunten, “després de set anys de silenci”, la part demanda (el PP) “argumenta en el seu escrit d'oposició que no hi ha contracte ni pressupost”.

“Pagament immediat”

Aquest dimarts, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha demanat el “pagament immediat” del deute de 568.511 euros del PP amb Fira València, del patronat de la qual és president.

Compromís ha qualificat de “vergonyós” que la ciutat de València “haja d'arribar a judici perquè el PP no vol pagar, és una situació vergonyosa i inaudita, i una gran falta de respecte a tots els valencians”.

El seu diputat en el Congrés, Joan Baldoví, ha carregat contra la secretària general del PPCV, Isabel Bonig, ja que considera “indigne que la flamant i recentment triada secretària del PP valencià tracte de llevar importància a la seua morositat. El que ha de fer un partit que diu defensar la llei és pagar, com qualsevol persona decent i honrada o qualsevol autònom o xicoteta empresa”.

Etiquetas
stats