Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Medi Ambient prepara tallafocs en la interfície urbana-forestal de 42 nuclis de població

Inspecció dels treballs sobre la interfície urbana-forestal a Gilet.

elDiariocv

0

Els efectes dels incendis forestals són especialment desastrosos en la interfície urbana-forestal o zona de contacte entre àrees urbanitzades i boscoses. El tractament de la vegetació en aqueixa interfície és una de la mesures de prevenció d'incendis forestals que ha anat assolint una importància creixent, com reflecteix el Pla d'Acció Territorial Forestal de la Comunitat Valenciana (Patfor).

La Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural destina enguany, en el marc de la campanya contra incendis forestals,'Stop al Foc', un total de 442.486 euros per al tractament de la vegetació de zones d'interfície urbana-forestal.

Així ho ha recordat aquest dilluns el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Fran Quesada, que en companyia del diputat provincial de Medi Ambient, Josep Bort, i de l'alcalde de Gilet, Salvador Costa, ha visitat les obres que es duen a terme en diverses urbanitzacions d'aqueix municipi.

La conselleria duu a terme aquest tipus d'actuacions en 42 nuclis urbans enclavats en terrenys forestals gestionats per la Generalitat, un en la província de Castelló, 18 en la província de València i 23 en la d'Alacant.

Les actuacions consisteixen majoritàriament en la creació d'un àrea perimetral de tallafocs d'una amplària mínima de 30 metres (50 metres si el terreny té una inclinació de més del 30%). Els treballs, dels quals s'encarrega l'empresa pública Tragsa, consisteixen a tractar l'arbrat i el matoll per a evitar la continuïtat d'un eventual incendi forestal.

El secretari autonómico Fran Quesada, ha subratllat que “també es pretén que els veïns i els ajuntaments prenguen consciència del perill d'incendis forestals i actuen en conseqüència en els terrenys de la seua titularitat cercant fórmules de col·laboració amb els propietaris contingus, per a poder establir un àrea de defensa dels habitatges o zona urbana”.

Quesada ha recordat “la necessitat de tenir en compte que la gestió d'un incendi forestal és molt complexa, ja que es poden posar en perill vides humanes, béns materials i el propi mitjà natural, per la qual cosa es considera necessari que les persones que viuen en les zones denominades interfície urbana-forestal, compten amb mesures de prevenció i d'autoprotecció en cas d'incendi”.

Etiquetas
stats