Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

“València pot amb 5.000.000 de contenidors i més”: el Port 'ven' les bondats de l'ampliació entre els escolars

El material donat als xiquets en la seua visita al port de València.

Miguel Giménez

València —

0

“Hui les meues filles han anat de visita al Port de València. Pel que es veu, consideren oportú [l'Autoritat Portuària (APV)] fer apologia de l'ampliació a xiquets de l'escola de Pinedo, amenaçada pel port i pel canvi climàtic. Tot molt Ok”.

Així denuncia un pare en xarxes socials el fet que l'APV haja obsequiat els xiquets que van visitar les instal·lacions portuàries amb uns gots en els quals es pot llegir un missatge en favor de la controvertida ampliació nord sobre un dibuix d'Ortifus: “València pot amb 5.000.000 de contenidors i més”. “El missatge és tan aberrant que no sé ni per on començar”, explica aquest pare en un tuit dirigit a l'alcalde de València, Joan Ribó.

Una altra mare també s'expressa en aquesta mateixa línia: “Perquè aquest és el record amb missatge pro-ampliació que ha arribat a la meua casa després d'una visita cultural amb el col·le al port”. Ho fa en resposta a un tuit de Compromís en el qual la formació de Ribó recorda que “en només 18 anys s'ha perdut tota l'extensió que ocupava la platja de El Saler l'any 2000 per culpa de l'ampliació del port. La platja ha retrocedit més de 50 metres. I encara hi ha qui no vol una declaració d'impacte ambiental”.

Des del Port han desmentit que el que s'ha repartit als escolars corresponga a cap campanya en favor de l'ampliació nord. Es tracta de part del material que es va elaborar per a l'exposició 'Això és TEU - 5.000.000', que es va realitzar al desembre de 2018 i en la qual recollien les fites més destacades de la història del port de València, una mostra que incloïa diferents dissenys d'Ortifus com els que figuren en els objectes que s'han entregat als xiquets

“Falta de transparència”

El mes de setembre passat, Acció Ecologista-Agró, com a representant de la Comissió Ciutat-Port va sol·licitar l'Autoritat Portuària el pla de vigilància ambiental del projecte d'ampliació nord i els estudis i informes de seguiment d'aquest pla des de 2007 (quan es va realitzar la Declaració d'Impacte Ambiental [DIA]) fins a l'actualitat. Una vegada transcorregut el termini establit per la llei, consideren que el silenci administratiu obliga el Port a facilitar-los la informació sol·licitada, “però, ara com ara, la APV continua sense facilitar la documentació, com ens ha ocorregut amb altres informes”.

Aquesta mateixa setmana, explica Agró, li han tornat a exigir a l'APV aquesta documentació, i han advertit que en cas de no facilitar-los aquesta informació interposaran un contenciós-administratiu. “Denunciem la falta de transparència i l'obscurantisme de l'APV, tal com posa en evidència la seua negativa a facilitar-nos la documentació que, legalment, estem en el nostre dret de sol·licitar”, sostenen els ecologistes.

Etiquetas
stats