Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Partits, sindicats, empresaris i veïns criden a la mobilització massiva pel tren Dénia-Gandia

Càrrecs polítics, empresarials, sindicals i veïnals, dimecres passat en l'Ajuntament de Dénia.

elDiariocv

Dénia —

Partits de tots els signes ideològics, centrals sindicals i patronals empresarials de la Marina Alta i la Safor, i associacions veïnals dels dos territoris van fer el passat dimecres, sota les porxades de l'Ajuntament de Dénia, una crida a la ciutadania per a aconseguir que la concentració convocada aquest divendres en el carrer La Via d'aquesta ciutat per a exigir la connexió ferroviària entre Dénia i Gandia siga massiva. “Hem de ser molts perquè ens han de sentir des de molt lluny”, va assenyalar en aquest sentit el vicepresident de FAES, Ramón Soler, en representació dels empresaris d'ambdues comarques.

Als participants en aqueixa concentració els hauran de sentir sobretot a Madrid, atès que és el Govern central qui ha de dotar de finançament al tren. Per aquest motiu l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, lamenta que fins ara tant l'Executiu de Mariano Rajoy, com els de tots els seus predecessors, no hagen fet mai cas d'aquesta “demanda justa per als ciutadans de dues comarques que porten 43 anys esperant el tren”. En el mateix sentit, el primer edil va anunciar que totes les forces polítiques en el Congrés presentaran esmenes als pressupostos de l'Estat amb l'objecte que per fi contemplen finançament per a aqueix tren.

“Volem que l'actual executiu central del PP atenga d'una vegada les nostres demandes”, va seguir Grimalt, qui va censurar el famós informe del Ministeri de Foment que sostenia que l'enllaç Dénia-Gandia no era rendible. No obstant açò, Grimalt va elogiar la unitat política assolida en ambdues comarques per a reivindicar aquesta dotació. En la mobilització participen de fet PP, PSPV, Compromís, Ciutadans, Podem, Esquerra Unida i forces polítiques locals i comarcals.

La connexió és clau, no solament per als empresaris sinó també per als treballadors “perquè ha de contribuir a millorar la seua mobilitat i vertebrar les dues comarques”, va agregar per la seua banda Cloti Iborra, membre de l'executiva del PaisValencià de Comissions Obreres, qui va agregar que “des dels sindicats anem a lluitar perquè aquesta comunicació és una realitat”.

Darrere d'una gran pancarta amb el lema històric d'aquesta reivindicació que tantes altres vegades ha eixit al carrer, la de 'Volem el tren', diputats autonòmics, regidors, representants sindicals de les dues comarques i interlocutors de la societat civil i econòmica van posar per a convertir aqueixa imatge en el millor precedent de la concentració d'aquest divendres i simbolitzar la unitat que li està donant alè.

De fet, la nòmina de col·lectius i institucions que ja s'han adherit al famós acord de Dénia darrere del tren és impressionant. El pacte, que serà votat pels 33 ajuntaments de la Marina Alta (ja ho ha fet Benissa i en breu ho faran Pego i El Verger), així com per la Diputació d'Alacant, compta amb l'adhesió de més de cinquanta col·lectius, associacions i empreses. És a dir, que ajuntant el front institucional i el de la societat civil, unes 90 entitats han exigit o ho faran en breu aquest anhelat ferrocarril.

Etiquetas
stats