Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La costa valenciana, en estat catastròfic

Els efectes del temporal en la primera línia de platja a Dénia

Miguel Giménez / Sergi García

València / Dénia —

Primerament la neu, que va arribar a nombrosos punts de la costa al sud de la província de València i al nord d’Alacant, i després la pluja i el vent, amb onades que han arribat als sis metres d’alçària i que han assotat tot el litoral de la Comunitat Valenciana i han deixat les platges en un estat catastròfic. D’aquesta manera, hi ha hagut destrosses importants en passejos marítims amb l’aigua que ha inundat nombrosos habitatges i locals de primera línia de platja i ha provocat grans destrosses.

El Saler, Cullera, Almenara, Xàbia o Dénia són algunes de les zones més afectades pel temporal. Entre els efectes més destacables, hi ha els innombrables desperfectes en el mobiliari de platja (dutxes, rentapeus, passarel·les de fusta, jocs infantils, infraestructures esportives...), les importants pèrdues d’arena a les platges i les pedres i les restes arrossegades cap als passejos marítims, a més dels danys que ha provocat l’entrada d’aigua als immobles de primera línia.

Carreteres tallades

Fins a 67 carreteres estan tallades encara al trànsit a la Comunitat Valenciana a causa del temporal de neu i pluja dels últims dies (33 a València, 18 a Castelló i 15 a Alacant), encara que tan sols hi ha un tram tancat a la xarxa principal. Es tracta de la N-234 al seu pas per la localitat castellonenca de Barraques. En 60 vials més el trànsit està restringit als camions.

Inversions “urgents”

Compromís, per mitjà dels seus senadors Carles Mulet i Jordi Navarrete, han reclamat al Govern inversions urgents en la costa valenciana per pal·liar els efectes del temporal sobre les infraestructures, al mateix temps que han sol·licitat una reunió amb els alcaldes dels municipis de la Safor, la directora general de Sostenibilitat de la Costa i la Mar, Raquel Orts, i la direcció general de l’Aigua. L’objectiu és “tractar que la franja litoral recupere al més aviat possible el seu millor aspecte”.

Etiquetas
stats