Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Un altre jutjat pretén imputar Rita Barberá per un delicte de desobediència

La senadora valenciana, Rita Barberá.

elDiariocv

El titular del jutjat d’Instrucció núm. 16 de València estudia imputar l’exalcaldessa de València, Rita Barberá, per un pretés delicte de desobediència pel fet d’haver incomplit la Llei de memòria històrica. El Senat ja ha informat que ha rebut l’escrit del jutjat en què li pregunta per la condició de senadora de Barberá.

La Mesa del Senat ha decidit remetre l’escrit al Tribunal Suprem, que haurà de respondre al jutjat valencià sobre Barberá. Si la causa tira avant, serà aquest tribunal el que l’assumirà, ja que és l’únic que pot jutjar els aforats, en el cas de diputats i senadors. Se segueix així el mateix tràmit que amb el Jutjat d’Instrucció núm. 18 de València, que instrueix l’Operació Taula, que també va preguntar per l’exalcaldessa de València al Senat el mes de febrer passat i va rebre la resposta del Suprem.

Incompliment de la Llei de memòria històrica

La sol·licitud del jutjat està relacionada amb una denúncia presentada per l’advocat Eduardo Ranz per un delicte de desobediència pel pretés incompliment de la Llei de memòria històrica. Ranz va presentar al seu dia, juntament amb el secretari general del PSPV a la província de València, José Luis Ábalos, i el coordinador del Grup per a la Memòria Històrica, Matías Alonso, aquesta denúncia basada en l’existència a la ciutat de València de monument als caiguts, escuts anticonstitucionals, plaques amb signes anticonstitucionals, quadres d’honors amb exponents del franquisme que, a parer dels denunciants, constitueixen un incompliment manifest de la Llei de la memòria històrica.

Un altre front per a l’exalcaldessa?

Aquest dimecres està previst que el parlament valencià analitze l’informe jurídic encarregat per a determinar si Barberá va incórrer en alguna responsabilitat per la seua no-compareixença davant de les Corts, on va ser citada –és senadora per elecció de la cambra valenciana– perquè explicara la seua pretesa implicació en el pretés delicte de blanqueig de capitals que s’imputa a la cúpula del PP de la ciutat. En una compareixença pública, Barberá va negar totes les acusacions. “No dimitisc ni m’ho plantege”, va dir.

Etiquetas
stats