Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Un afectat de legionel·la en Calicanto mor per pneumònia

Urbanització Calicanto, a Xiva.

elDiariocv

El brot de legionelosi detectat en la urbanització Calicanto, a Xiva, s'ha cobrat la vida d'un veí, que va morir el passat 1 d'agost, segons informa el diari Levante-EMV. El malalt, que va ingressar en un hospital de Burjassot el 24 de juliol, patia una pneumònia, que no va aconseguir superar malgrat el tractament.

Dels altres sis afectats pel brot de legionel·la, només dos segueixen hospitalitzats i en cap dels casos el seu estat és greu.

Després de determinar-se que l'origen del brot estava en les instal·lacions de subministrament d'aigua, dilluns passat es va celebrar una reunió entre l'empresa gestora, l'alcalde de Xiva i el seu regidor de Sanitat amb els tècnics de Salut Pública, que van informar del protocol de seguretat que havia d'aplicar-se.

Aquest dimecres, es van buidar els dipòsits d'aigua de la urbanització per a clorar-los i eradicar el bacteri de les conduccions.

Per a higienizar la xarxa interna domiciliària s'aconsella mantenir l'aigua dels escalfadors elèctrics i de gas i interacumuladors a una temperatura igual o superior a 60ºc i, per tant, que estiguen sempre endollats.

A més, després d'absències del domicili superiors a 10 dies, i en tot cas, almenys una vegada l'any cal realitzar neteja i desinfecció dels circuits d'aigua.

Etiquetas
stats