Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel amenaza con una guerra en Líbano
Moreno y Rueda piden que el Gobierno busque mayorías para los Presupuestos
Los problemas que no preocupan a los españoles. Opina Rosa María Artal

94.000 persones podran beneficiar-se de la renda valenciana d’inclusió el 2020

Mónica Oltra durant una roda de premsa

Laura Martínez

El 2020 al voltant de 94.000 persones podran beneficiar-se d’ajudes de més de 500 euros. Són les previsions del Govern valencià, que ha aprovat aquest divendres l’avantprojecte de llei de renda valenciana d’inclusió, que substituirà la renda garantida de ciutadania i ampliarà l’import de les ajudes i de beneficiaris.

El projecte flexibilitza els requisits per a poder demanar les ajudes eliminant els límits d’edat en els casos de persones amb dependència, menors amb fills a càrrec seu, joves extutelats per la Generalitat, víctimes de violència de gènere, víctimes de violència intrafamiliar i víctimes de tracta. El període d’empadronament per a sol·licitar-la serà d’un any, davant dels dos que calen fins ara, i ja no requerirà renovar les ajudes cada 6 mesos per a evitar un excés de burocràcia.

La llei “vol donar una resposta digna a l’empobriment de les persones i lluitar contra la feminització de la pobresa”, ha assenyalat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, durant la roda de premsa. Segons les dades que ha facilitat, a la Comunitat Valenciana han descendit els salaris un 18%, les dones cobren un 25% menys que els homes i la taxa de risc de pobresa se situa en el 24%, del qual només un 3% cobra alguna ajuda, la meitat que la mitjana espanyola.

El procés d’implantació serà progressiu i començarà previsiblement el 2018, si les Corts aproven el projecte enguany. Per a aquest exercici, el Consell haurà de duplicar aquesta partida pressupostària, que arribarà als 80 milions d’euros.

La renda d’inclusió estableix diversos trams i diferents quantitats de les ajudes, com un complement salarial per a les prestacions que no arriben al 80% del salari mínim, i també itineraris d’inclusió social o laboral, depenent de les condicions de la persona sol·licitant. A més, simplificarà els tràmits per a altres ajudes; “Si reps l’ajuda de renda d’inclusió, òbviament necessitaràs una beca per a estudiar”, ha dit la vicepresidenta com a exemple.

Etiquetas
stats