Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Aspra arrancada de la comissió d’investigació de l’accident del metro

La socialista Sandra Martín presideix la comissió d’investigació de l’accident de metro en les Corts

Adolf Beltran

València —

La comissió d’investigació de l’accident del metro de València que va costar 43 morts el 2006 ha arrancat aquest dijous en les Corts Valencianes amb una sessió aspra protagonitzada pel PP. El diputat popular Alfredo Castelló ha polemitzat agrament amb la presidenta de la comissió, la socialista Sandra Martín, perquè, a parer seu, no s’havia complit adequadament la seua petició en la sessió anterior que, entre la documentació recollida per a encetar els treballs, s’incloga la de totes les actuacions judicials relacionades amb el cas. Com podem començar les compareixences si no tenim la documentació judicial?“, ha al·legat Castelló, mentre la resta dels grups no veien problema de completar la documentació alhora que s’inicien, a partir del gener, els treballs.

“Vostés, tossuts que tossuts”, ha recriminat la socialista Ana Barceló al diputat popular, en referència al fet que el PP sempre s’ha escudat en l’absència de condemna judicial per a justificar la seua negativa a reobrir la investigació parlamentària d’aquell accident. “Fan tot un món d’açò, no sé amb quina intenció”, ha assenyalat Fabiola Meco, de Podem, mentre Isaura Navarro, de Compromís, apel·lava a evitar “el gest alterat” i a mantenir “una conducta constructiva”.

Quan Alexis Marí ha acusat el PP de crear un problema on no n’hi havia, Castelló s’ha adjudicat el mèrit de ser qui va exigir rapidesa per a constituir la comissió. “Havien passat 80 dies i vaig preguntar quan diantre es constituiria”, ha indicat el diputat el PP. Moment en què Marí ha replicat recordant els “anys i panys sense donar explicacions”. Ambdós s’han embrancat en una discussió en què Marí ha acusat el PP d’haver-se preocupat més el 2006, després de l’accident, de “posar el gos de Babalà” en Canal 9 que de les víctimes, i Castelló ha reclamat: “No digues res de la meua decència”.

Marí ha atribuït al PP la intenció de torpedinar la comissió. “El PP continua en l’opacitat, en la falta de transparència i en el torpedinament constant al treball dels altres grups per a saber què va passar en l’accident del metro de València i com es va produir”, ha dit una vegada conclosa la sessió, en què s’ha aprovat un calendari de treball, que s’iniciarà el 15 de gener, pactat per tots els grups llevat del PP, que s’ha abstingut en la votació.

Etiquetas
stats