Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Baldoví insta Sánchez que trie a partir del dilluns entre el “verdader canvi” o “tornar a estavellar-se” amb C’s

El portaveu de Compromís, Joan Baldoví, en el Congrés dels Diputats

elDiariocv

València —

El portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha estat el primer representant del Grup Mixt que ha pres la paraula en el Grup Mixt –els quatre diputats valencianistes es van escindir de la candidatura d’És el moment després de la Mesa impedira la constitució del grup valencià– en el debat d’investidura que prossegueix aquest dimecres.

Baldoví ha insistit en la seua proposta a Pedro Sánchez perquè es reunisca amb els altres grups d’esquerra –Podem i les Marees, a més d’Esquerra Unida i Compromís– per intentar formar una majoria que propicie la investidura del candidat socialista, “pot triar entre un acord amb Ciutadans o amb tota l’esquerra”. En aquest sentit, ha apuntat que 130 vots (PSOE i C’s) no sumen, però hi ha “una altra possibilitat real de canvi”.

Així, el diputat valencianista ha “pregat” a PSOE i Podem que rebaixen el to d’acusacions i enfrontaments que s’ha viscut en la jornada matutina entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias per “facilitar un futur de canvi”. Per fer-ho ha instat ambdós partits a seure una altra vegada a partir del dilluns per a reprendre les negociacions a quatre bandes. “No és això, companys. Ens veiem el dilluns”, ha citat la cançó que va llançar Lluís Llach “en plena Transició”

Baldoví ha proposat a Podem i a Unitat Popular la redacció d’un document conjunt de consens per a traslladar-lo als socialistes de manera que es done l’opció al secretari general del Partit Socialista de triar entre ells o continuar amb Ciutadans, “obrir una porta a l’esperança i al verdader canvi o tornar a estavellar-se”. “No conec la clau de l’èxit, però sé que la clau del fracàs és tractar de complaure a tothom”, ha citat Baldoví Woody Allen fent referència a Sánchez.

Crítiques a l’acord amb Ciutadans

Pel que fa al document signat per Sánchez i Rivera, el portaveu valencianista ha ressenyat que abarateix l’acomiadament, no explicita la derogació de la llei educativa, ni de la Llei mordassa, manté mesures fiscals “poc ambicioses”, no elimina de manera clara les diputacions i té un “inconfusible aroma recentralitzador”, ha resumit, a més ha afegit que no hi ha referències al finançament de València.

Etiquetas
stats