eldiario.es

Menú

Ciprià Císcar torna al Congrés deu mesos després per complir la huitena legislatura com a diputat

El que va ser secretari d’Organització del PSOE amb Felipe González ocuparà l’escó que deixarà lliure María Such arran de la remodelació del Consell de Ximo Puig

L’exconseller de Cultura amb Joan Lerma ha estat diputat durant 26 anys, entre el 1989 i el 2015, i es va quedar a les portes de repetir el 20D i el 26J

- PUBLICIDAD -
Ciprià Císcar, Ana Botella, Ximo Puig y Alfred Boix en la Ejecutiva Nacional del PSPV-PSOE de este martes

Ciprià Císcar (i) amb Ana Botella, Ximo Puig i Alfred Boix en l'Executiva Nacional del PSPV

La remodelació del Govern valencià anunciada dimecres passat pel president Ximo Puig i aprovada aquest dijous pel ple del Consell tindrà conseqüències en altres institucions. Una de totes, el Congrés dels Diputats.

Així, el nomenament del fins ara portaveu municipal socialista a València, Joan Calabuig, com a delegat de la Generalitat per a la Unió Europea i de Relacions Externes suposarà que deixe l’acta de regidor en l’Ajuntament, un lloc que ha d’ocupar l’actual directora de l’Institut de les Dones i per la Igualtat de Gènere, Anaïs Menguzzato. El cap del Consell ha escollit per substituir-la en l’organigrama de la Generalitat la diputada valenciana en el Congrés María Such.

Amb això, Such deixa l’escó en la Cambra baixa, un seien que ha d’ocupar el número quatre del PSOE per València en les eleccions del 26 de juny passat, l’històric Ciprià Císcar. Així, doncs, Císcar tornarà a ser diputat en el Congrés a penes deu mesos després –l’exsecretari d’Organització del PSOE amb Felipe González va ser diputat fins a la dissolució de les Corts prèvia a les eleccions generals del 20D, l’octubre del 2015.

L’incombustible Ciprià Císcar , a 69 anys (Picanya 1946), ha estat diputat durant 26 anys i set legislatures, entre els anys 1989 i 2015. El que va ser conseller d’Educació amb Joan Lerma en la Generalitat Valenciana –també va ser alcalde de Picanya i un dels negociadors socialistes del Pacte del Botànic– es convertirà d’aquesta manera en un dels diputats més longeus del parlament.

Císcar va quedar a les portes d’accedir al Congrés tant després del 20D com després del 26J , ja que en ambdues ocasions ocupava el quart lloc en la llista per València davant dels tres escons que finalment van aconseguir els socialistes i que ocupen Ana Botella, José Luis Ábalos i María Such.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha