eldiario.es

9

Compromís considera insuficient la proposta del PSOE per a votar ‘sí’ per Pedro Sánchez

La coalició valencianista apunta que el document no inclou les principals reivindicacions estatals i autonòmiques exigides durant les negociacions

Ciutadans advertia aquest dilluns que es replantejarien el seu vot a favor de Pedro Sánchez si els socialistes es comprometien a perdonar el deute històric de la Comunitat Valenciana

Un instante de la reunión de la ejecutiva de Compromís reunida este lunes en Valencia

Un instant de la reunió de l’executiva de Compromís aquest dilluns a València

La direcció de Compromís, reunida aquest dilluns a València, ha rebutjat la proposta presentada pel PSOE per a votar a favor de la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern pel fet de considerar-la “insuficient”. Segons l’opinió de la coalició valencianista, la proposta socialista no inclou les principals reivindicacions estatals i autonòmiques exigides per Compromís durant les negociacions mantingudes amb el Partit Socialista, com és el reconeixement del deute històric valencià, la derogació de la reforma laboral o la falta de garanties en la reforma de l’article 135 de la Constitució proposada en el document.

No obstant això, apunten des de Compromís que continuaran treballant per a arribar a un acord ampli amb totes les forces progressistes, “per a aconseguir un govern plural inspirat en el Govern valencià del Botànic, que treballe per revertir les polítiques antisocials i la reducció de drets bàsics impulsats pel govern del Partit Popular”.

Proposta del PSOE

Els socialistes oferien a Compromís una sèrie de mesures específiques per tractar d’evitar el rebuig al pacte amb Ciutadans, entre aquestes una millora del sistema de finançament, alleugerir el deute històric o un augment de les inversions estatals a la Comunitat Valenciana, així com també la transferència de competències en matèria de trens de Rodalia, entre altres aspectes.

Davant d’aquesta proposta, el diputat socialista José Luis Ábalos, secretari general del PSPV a la província de València, apuntava que Compromís tenia “tots els motius” per a protegir un canvi de govern liderat per Sánchez, ja que, a parer seu, el document recull “totes les reivindicacions reclamades pels valencians durant anys”.

Advertència de Ciutadans

Aquest últim intent de Pedro Sánchez per aconseguir el suport de la coalició valencianista i altres forces de l’esquerra no ha estat ben rebut per Ciutadans. En aquest sentit, el secretari general de la formació taronja, Miguel Gutiérrez, advertia que el seu partit es replantejaria el vot en la sessió d’investidura si els socialistes modifiquen el document subscrit entre ambdós. El partit d’Albert Rivera considera que no hi ha prou recursos per a afrontar el deute històric aquesta legislatura.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha