Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel amenaza con una guerra en Líbano
Moreno y Rueda piden que el Gobierno busque mayorías para los Presupuestos
Los problemas que no preocupan a los españoles. Opina Rosa María Artal

Compromís considera insuficient la proposta del PSOE per a votar ‘sí’ per Pedro Sánchez

Un instant de la reunió de l’executiva de Compromís aquest dilluns a València

elDiariocv

València —

La direcció de Compromís, reunida aquest dilluns a València, ha rebutjat la proposta presentada pel PSOE per a votar a favor de la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern pel fet de considerar-la “insuficient”. Segons l’opinió de la coalició valencianista, la proposta socialista no inclou les principals reivindicacions estatals i autonòmiques exigides per Compromís durant les negociacions mantingudes amb el Partit Socialista, com és el reconeixement del deute històric valencià, la derogació de la reforma laboral o la falta de garanties en la reforma de l’article 135 de la Constitució proposada en el document.

No obstant això, apunten des de Compromís que continuaran treballant per a arribar a un acord ampli amb totes les forces progressistes, “per a aconseguir un govern plural inspirat en el Govern valencià del Botànic, que treballe per revertir les polítiques antisocials i la reducció de drets bàsics impulsats pel govern del Partit Popular”.

Proposta del PSOE

Els socialistes oferien a Compromís una sèrie de mesures específiques per tractar d’evitar el rebuig al pacte amb Ciutadans, entre aquestes una millora del sistema de finançament, alleugerir el deute històric o un augment de les inversions estatals a la Comunitat Valenciana, així com també la transferència de competències en matèria de trens de Rodalia, entre altres aspectes.

Davant d’aquesta proposta, el diputat socialista José Luis Ábalos, secretari general del PSPV a la província de València, apuntava que Compromís tenia “tots els motius” per a protegir un canvi de govern liderat per Sánchez, ja que, a parer seu, el document recull “totes les reivindicacions reclamades pels valencians durant anys”.

Advertència de Ciutadans

Aquest últim intent de Pedro Sánchez per aconseguir el suport de la coalició valencianista i altres forces de l’esquerra no ha estat ben rebut per Ciutadans. En aquest sentit, el secretari general de la formació taronja, Miguel Gutiérrez, advertia que el seu partit es replantejaria el vot en la sessió d’investidura si els socialistes modifiquen el document subscrit entre ambdós. El partit d’Albert Rivera considera que no hi ha prou recursos per a afrontar el deute històric aquesta legislatura.

Etiquetas
stats