Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Consell no donarà “ni un pas arrere” en política lingüística

El president Ximo Puig i el conseller d'Educació Vicent Marzà en la trobada d'escoles en valencià de Guadassuar

elDiariocv

València —

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en la trobada d'Escoles en Valencià celebrada a la localitat de Guadassuar, on ha afirmat que la llengua ha de ser un espai d'unió entre els valencians. Ha assegurat que el Consell “no donarà cap pas arrere” en la seua política lingüística.

“Hem de seguir fent de la llengua un espai d'unitat entre els valencians; no de discriminació ni de supèrbia per part de ningú”, ha assenyalat Puig, qui ha afegit que els avanços en matèria lingüística es produiran “tenint en compte totes les sensibilitats i totes les mirades”. “La pluralitat és la nostra força”, ha destacat, citant al filòleg Manuel Sanchis Guarner.

Pel que fa a la defensa del valencià, el cap del Consell ha agraït a la comunitat educativa tot l'esforç realitzat, i ha defensat que el Govern valencià està “per a garantir la igualtat d'oportunitats”.

En aquest sentit, ha assegurat que l'objectiu del decret de plurilingüisme aprovat per la Generalitat és que “els xiquets i xiquetes sàpiguen bé castellà, valencià i anglès”.

El valencià “ens obri les portes al món”

A la Trobada també ha assistit el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, qui ha destacat que “l'escola que volem és l'escola que es veu a les Trobades”, i ha afirmat que “el valencià ens obri les portes al món”.

“Tenim uns drets lingüístics que s'han de respectar, per això crearem l'oficina de drets lingüístics”, ha recordat Marzà, qui ha agraït el treball a favor de la llengua realitzat des de les bases “durant tants anys de foscor”.

Etiquetas
stats