Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Conselleria rectifica amb el requisit lingüístic: Els interins sense capacitació es beneficiaran d'una moratòria de quatre anys

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, en las Corts

elDiariocv

València —

La Conselleria d'Educació publicava aquest divendres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) l'ordre per la qual es regula la catalogació amb el requisit lingüístic de valencià dels llocs de treball docents dels ensenyaments de règim especial (cos de professors i catedràtics de música i arts escèniques, mestres de taller, professors i catedràtics d'arts plàstiques i disseny i professors i catedràtics de l'Escola Oficial d'Idiomes) en centres docents públics.

El reglament estableix un període transitori de quatre anys -fins a setembre de 2022- per a obtindre les titulacions necessàries. Fins llavors, la capacitació en valencià no serà un “requisit exigible” però sí que es considerarà un “mèrit preferent”.

D'aquesta manera, la Generalitat rectifica i ofereix una solució als professors interins que encara ho han aconseguit la capacitació en valencià i que podran tornar a les aules. A la fi del passat curs hi havia uns 1.700 docents interins sense capacitació acreditada: 125 mestres, 679 professors de Secundària, 437 professors de Formació Professional i 440 d'ensenyaments de règim especial, dels quals al voltant de mig miler es beneficiaran de l'ordre publicada pel departament de Marzà).

D'aquesta manera, els interins podran participar en l'adjudicació de places vacants i en substitucions, però tindran l'obligació d'inscriure's en cursos formatius, que amb caràcter “extraordinari” posarà en marxa la Conselleria, i d'obtindre la titulació acreditativa del valencià abans de setembre de 2022. De no aconseguir la capacitació, quedaran definitivament exclosos de les borses de treball: “quedaran desactivats”.

Una vegada finalitzat el període transitori establit en l'ordre de la conselleria, els funcionaris de carrera amb destinació definitiva que no reunisquen el requisit lingüístic podran romandre en les seues destinacions definitives i el seu dret a la mobilitat “quedarà circumscrit a llocs de centres docents públics de localitats de predomini lingüístic castellà”, igual que succeirà amb aquells funcionaris de carrera sense destinació definitiva que tampoc complisquen amb la capacitació.

El mes de juny passat Ciutadans va presentar una Proposició No de Llei en les Corts Valencianes, que va aconseguir el suport unànime de la càmera, perquè els professors interins que no disposen de la capacitació en valencià pogueren continuar exercint. La proposta advocava perquè foren resituats a les comarques de predomini lingüístic castellà.

Etiquetas
stats