Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Fred en el PSPV després de la victòria de Sánchez, felicitacions des de Compromís i silenci en la dreta

Pedro Sánchez i Ximo Puig.

Toni Cuquerella

Twitter ha sigut la xarxa social preferida pels dirigents valencians per a valorar la clara victòria de Pedro Sánchez en les primàries del PSOE, almenys per a aquells que s'han pronunciat.

En el PSPV els dirigents més destacats que s'han pronunciat han sigut Ximo Puig i Jorge Rodríguez, els quals van fer campanya per Susana Díaz. Així, mentre el President de la Generalitat parlava de “lliçó dels militants”, el president de la Diputació de València parlava de “unió” dels socialistes.

Pel que es refereix als referents municipals, Sandra Gómez a València, Gabriel Echávarri a Alacant (tots dos partidaris de Susana Díaz) i Amparo Marco a Castelló (més pròxima a Sánchez), no han fet cap tipus de valoració en aquesta xarxa.

Des de Compromís, formació a la qual Susana Díaz va qualificar de “esquerra inútil”, va haver-hi felicitacions generalitzades. La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, felicitava a Sánchez i destacava l'aposta per les primàries del PSOE. L'alcalde de València, Joan Ribó, era més parc i simplement felicitava al nou secretari general. El president de les Corts, Enric Morera, felicitava a Sánchez i apostava per la “cooperació”. Finalment el portaveu en el Congrés de Compromís, Joan Baldoví, es mullava més en les felicitacions i li subratllava el projecte de moció de censura.

Des de Podem l'actual síndic en els Corts va fer una escarida felicitació a Sánchez i també destacava el desenvolupament del procés de primàries.

Pel que fa a PP i Ciutadans cap dels seus principals líders territorials va fer cap valoració, només l'ex portaveu Alexis Marí va demostrar en twitter seguir el procés socialista.

Etiquetas
stats