Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mariano Rajoy insisteix en el missatge de la por d’un govern de “radicals i extremistes”

El president i candidat del PP, Mariano Rajoy, durant la seua intervenció en el Parc de Capçalera

Miguel Giménez

València —

Tal com va fer fa quinze dies –llavors va visitar les localitats alacantines de Santa Pola i Torrevella–, el president del Govern en funcions i candidat del PP en les eleccions de diumenge que ve, Mariano Rajoy, ha escollit la Comunitat Valenciana per tancar la campanya (encara que realment l’últim acte el celebrarà aquest mateix divendres a Madrid). En aquesta ocasió, l’escenari escollit ha estat el Parc de Capçalera a València, on ha estat acompanyat pel líder del PP a la província de València, Vicente Betoret; la candidata per València, Elena Bastidas; i la presidenta del PPCV, Isabel Bonig.

Mariano Rajoy ha començat el discurs de l’últim dia de campanya a València amb una referència a les últimes enquestes publicades al començament de la setmana, “que coincideixen en el fet que guanyarà les eleccions el Partit Popular i que Podem serà la segona força política perquè radicals i extremistes s’han coalitzat”. Per això, ha demanat el vot “a tota la moderació valenciana”. En aquest sentit ha recordat que el vot per Ciutadans “ha llevat escons al PP en 25 províncies i els ha donat als radicals”, per la qual cosa ha insistit en la concentració del vot “moderat”.

El candidat popular ha tret pit de la inversió del seu govern en el Corredor Mediterrani, “5.000 milions davant de zero que hi van invertir altres”, i ha explicat que Espanya necessita un Govern “fort i prudent” i que no cal canviar “el que funciona”.

Tampoc han faltat les al·lusions al Brexit –el no del Regne Unit a romandre a la Unió Europea–, que ha relacionat amb el procés sobiranista català: “Cal anar amb molt de compte a l’hora de convocar referèndums” i no deixar en mans dels ciutadans la presa de decisions que “han de prendre els dirigents”.

Vot “moderat” davant de la “febra de demagògia i populisme”

Isabel Bonig, després d’una intervenció breu d’Elena Bastidas, ha fet un crida a la “majoria silenciosa” davant de les “marees” i a Ximo Puig i Mónica Oltra, “que no paren de plorar”. Així, ha carregat contra el Consell i, principalment, contra Mónica Oltra, a qui ha dirigit la major part dels seus missatges. Segons Bonig, la coalició A la Valenciana “culpa Madrid i el PP perquè no pot complir el que els seus dirigents van prometre”. La líder del PP de la Comunitat Valenciana ha assegurat que la disputa és “entre el constitucionalisme i el revengisme”. En un moment, fins i tot ha fet una al·lusió a la Guerra Civil. El discurs de la líder del PP s’ha centrat a confrontar el vot per A la Valenciana, de qui ha reconegut que no han estat mai “tan prop” del PP, i a reclamar el suport dels votants “moderats” de Ciutadans i PSOE davant de la “febra de demagògia i populisme” d’Units Podem.

De la seua banda, Vicente Betoret, president provincial del PP, que ha recordat, com Bonig i Bastidas, la necessitat d’una millora del finançament i el Corredor Mediterrani, ha reclamat el vot útil davant de Ciutadans, que va acabar protegint Pedro Sánchez, i ha insistit en el fet que el diumenge hi ha dues opcions: “Triar entre un govern moderat, sensat, de qui ens podem fiar i els extremistes, independentistes, radicals i antisistema de Pablo Iglesias i els seus mariachis; entre veure onejar la senyera al costat de la bandera d’Espanya als balcons dels nostres ajuntaments o l’estelada i banderes republicanes”. Així doncs, ha assenyalat que l’alternativa al PP és “el caos institucional, Veneçuela i Grècia” i ha acabat la intervenció amb una menció d’una de les últimes polèmiques protagonitzada per l’arquebisbe de València, el cardenal Antonio Cañizares: “Ningú no ens ha de dir a qui resar, i que ningú ens toque la nostra patrona, la Geperudeta”.

Etiquetas
stats