eldiario.es

9

Montoro descompta de les transferències estatals els 19 milions d’euros de la multa de Brussel·les per haver falsejat el dèficit

El Govern repercuteix d’aquesta manera la sanció imposada per la Comissió Europea a Espanya per negligència greu per la manipulació de les dades de la Comunitat Valenciana

Levy: No puede ser que los intereses personales estén por encima de españoles

L’expresident Alberto Fabra amb l’exministre d’Afers Exteriors José Manuel García-Margallo EFE

El Govern central ha cobrat a la Generalitat la multa de 18,9 milions que va interposar la Comissió Europea (CE) per la manipulació de les dades del dèficit a la Comunitat Valenciana, comesa per anteriors responsables de l’executiu autonòmic. 

L’executiu de Mariano Rajoy ha cobrat l’import d’aquesta multa en l’últim lliurament a compte de l’Estat a la Generalitat, tal com han explicat fonts del Consell. Al març, el Consell de Ministres va aprovar repercutir en la Generalitat la sanció imposada per Brussel·les a Espanya per negligència greu a causa de la manipulació de les dades de la Comunitat Valenciana del 2012, època en què era president de la Generalitat el popular Alberto Fabra.

El cap del Consell, Ximo Puig, s’ha referit a aquest tema en la sessió de control del ple de les Corts, després de la pregunta feta per la síndica del PP, Isabel Bonig, sobre la manera com pensa complir els pressupostos de la Generalitat per al 2017 que es tramiten en les Corts.

Durant la seua intervenció, Puig ha manifestat: “Aquesta setmana hem rebut una mala notícia: Montoro ens ha cobrat els 18,9 milions de la multa de la Comissió Europea”. Segons Ximo Puig, s’ha de “canviar d’una vegada per sempre” la intenció d’”amagar el problema valencià i les ambicions dels valencians”. “No és possible que, d’una banda, ens diguen que ens ajudaran i, de l’altra, es faça tot just el contrari”, ha manifestat.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha