eldiario.es

9

Morera aposta perquè el grup valencià ajude el PSOE a tombar Rajoy al Congrés

El coportaveu de Compromís confia que la “parella de fet” amb Podem done com a resultat “un xiquet o una xiqueta” en forma de grup parlamentari propi

El president de les Corts Valencianes insisteix en el fet que tenen tots els requisits necessaris –més de 5 diputats i el 15% dels vots en cada una de les circumscripcions

El presidente de las Corts durante el desayuno con los medios

El president de les Corts Valencianes durant l’esmorzar amb els mitjans

El coportaveu de Compromís, Enric Morera, ha mostrat aquest dimecres la seua confiança en el fet que la “relació de parella de fet” entre Compromís i Podem en les generals tindrà com a resultat “un xiquet o una xiqueta en forma de grup parlamentari valencià al Congrés”.

El també president de les Corts Valencianes ha recalcat que la formació de grup propi és l’objectiu de la candidatura i que, a més, té “tots els requisits” per a fer-ho, més de 5 diputats i el 15% dels vots per cada una de les circumscripcions en què es va presentar. Per això, ha advertit que “si s’obstaculitza és perquè s’ha interpretat de manera incorrecta el reglament del Congrés”.

A més, en una trobada amb els mitjans amb motiu de les festes de Nadal, ha avançat que han oferit donar suport a un futur president del Congrés socialista i que Compromís-Podemos-És el moment es mereix “en bona lògica” tenir un grup propi i “per què no, tenir presència a la Mesa”.

“Parlamentarisme nou”

Segons ha dit, a partir d’ara “s’obri a Espanya un parlamentarisme nou, una època de cooperació i de relació nova, i els qui han estat negant aquesta possibilitat estan mal situats”.

Quan se li ha preguntat sobre el futur d’aquesta coalició, ha dit que és “una relació de parella de fet” i “de moment” les dues formacions no s’han casat, encara que han tingut “una bona cooperació, fluida i positiva”. “Tenim un xiquet o una xiqueta, no ho sabem, queden 30 dies per al part”, ha afegit.

D’altra banda, respecte de la proposta llançada per Íñigo Errejón de buscar un president “independent”, ha dit que és “una proposta que forma part de les reflexions que hem de fer, perquè l’escenari està molt obert” i “es poden valorar i analitzar totes les opcions perquè les institucions i els governs treballen per a les persones”.

“Tindrem moltes propostes en aquest sentit i la lògica és que es puguen analitzar, discutir i hi haja un marc d’estabilitat perquè aquestes propostes es puguen concretar; totes les propostes són vàlides”, ha afegit.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha