Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP blinda Barberá per garantir que continue com a aforada si es repeteixen les eleccions

La senadora valenciana del Partit Popular Rita Barberá

Europa Press

Valencia —

El PP ha situat Rita Barberá en la Diputació Permanent del Senat, per això l’exalcaldessa de València no perdrà l’aforament en el cas que es dissolguen les Corts Generals per una altra convocatòria d’eleccions generals.

Segons han confirmat a Europa Press des del grup parlamentari, Barberá formarà part com a suplent d’aquest òrgan del Senat, que és el que dóna continuïtat al Parlament entre períodes de sessions i entre legislatures. Està compost per 35 membres que conserven la condició de senadors, malgrat que haja expirat el seu mandat o s’haja dissolt la Cambra.

El PP ha deixat finalment Barberá sense la presidència de cap comissió, després d’haver-li concedit la de la Comissió Constitucional en la legislatura passada, quan hi va arribar des de València en perdre l’alcaldia de la ciutat.

Sí que ocuparà un escó com a vocal en dues comissions, precisament en la Constitucional i també en la d’Economia, a més de tenir plaça en la Diputació Permanent. Tots aquests òrgans es constitueixen hui i des del grup parlamentari es desconeix si Barberá hi assistirà, segons ha dit el portaveu, José Manuel Barreiro.

El PP aclareix que no està imputada

Barberá no està investigada ni ha estat imputada per cap tribunal ni està relacionada amb l’Operació Taula, en què estan implicats els regidors del grup municipal del PP a l’Ajuntament de València.

Barreiro ha insistit en aquest fet hui dimarts i ha defensat la presumpció d’innocència. Des de la direcció nacional del PP es deixa clar també que l’exalcaldessa no està imputada, però se li exigeixen explicacions públiques i s’ha optat per no donar-li més visibilitat al Senat.

Ribó exigeix el seu càrrec

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha exigit a Barberá que deixe el càrrec de senadora perquè puga ser “inculpada” en el denominat cas Imelsa, com la resta dels edils populars, als quals ha reclamat també que deixen l’acta de regidors a l’Ajuntament. “Per mantenir la dignitat d’aquest ajuntament, facen el que han de fer: deixar el seu càrrec”, ha manifestat Ribó.

Sobre l’exalcaldessa Rita Barberá, ha reiterat: “Sap perfectament tot el que passava” perquè “estava en el moll de l’os. Una persona que manava fins i tot el color de les flors com no ha de saber què passava; ni ella mateixa s’ho creu”. “Si volguera tenir dignitat política, hauria de deixar el càrrec perquè se la poguera inculpar com a la resta dels regidors”, ha postil·lat Ribó.

Etiquetas
stats