Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Puig demanarà al Govern que convoque la comissió per a la reforma del sistema de finançament que els pressupostos no contemplen

Ximo Puig en la tribuna de les Corts

Laura Martínez

València —

0

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha promés que es dirigirà al Govern central per a demanar que es convoque la comissió que ha de reformar el sistema de finançament i que es condone el deute històric valencià.

Puig ha realitzat aquestes manifestacions en la primera sessió de control parlamentària de l'any, la primera també des que es coneix el projecte de Pressupostos del Govern Socialista de Pedro Sánchez.

Les Corts comencen a estrényer el president autonòmic per la posició de l'Executiu central. El PP retrau que Puig no reivindique prou i l'acusa de ser “més socialista que valencià”, mentre Compromís li exigeix un major grau de compromisos pressupostaris en inversions enfront de l'actitud optimista del president.

“No podem estar satisfets amb els pressupostos”, ha explicat el síndic Fran Ferri, respecte a l'1% de diferència entre les inversions territorializadas i el pes poblacional. “Defensarem el que defense aquesta Cambra”, ha insistit Puig, que assenyala que “hi haurà gestos” del Govern central amb la Comunitat Valenciana.

Etiquetas
stats