Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Unanimitat en l’elecció dels membres del Consell Consultiu de la nova RTVV després de la renúncia de Braulio

Un moment de la comissió de RTVV en les Corts Valencianes

Miguel Giménez

Valencia —

Aquest dimecres s’ha reunit la comissió parlamentària de Radiotelevisió Valenciana i l’Espai Audiovisual amb l’objectiu d’elegir els membres proposats pels diferents partits perquè formen part de l’Alt Consell Consultiu de la nova RTVV. Finalment, els grups han acordat per unanimitat els noms dels vocals d’aquest organisme: Alicia Martínez (a proposta del PP), Vicent Vergara (pel PSPV), Rafael Xambó (Compromís), Raquel Piqueras (Ciutadans) i María Lozano Estivalis (Podem).

D’aquesta manera, els cinc grups parlamentaris han consensuat els cinc noms després de la polèmica suscitada per la proposta del Partit Popular. El candidat del PP, l’excap d’informatius de Ràdio Nou, Juanjo Braulio, va renunciar a formar part del Consell Consultiu a causa d’aquesta polèmica i del rebuig generat en alguns sectors, com l’Associació de Víctimes del Metro, que va fer palés el seu malestar i la seua indignació pel fet que els populars proposaren el responsable del tractament informatiu de l’accident del 2006 en la ràdio pública valenciana.

Finalment, el Partit Popular ha proposat Alicia Martínez, que va ser cap de premsa d’Elena Bastidas, exalcaldessa d’Alzira i actual diputada al Congrés.

Un suplent per a respectar la paritat

La comissió també ha designat la periodista Amparo García Vilaplana com a suplent de Ciutadans per respectar-ne la paritat. Aquesta elecció ha generat un petit debat pel fet si el nomenament havia de ser ratificat en votació en cas que hagués d’entrar en el Consell Consultiu. A més, s’ha deixat clar que García Vilaplana només hi exercirà de suplent de la vocal de Ciutadans, Raquel Piqueras.

L’Alt Consell Consultiu

Aquest organisme ha d’estudiar la situació de la Radiotelevisió Valenciana i la posada en marxa de l’ens, a més d’assessorar el Consell, elaborar propostes i analitzar els processos judicials o extrajudicials que afecten la Generalitat en l’àmbit audiovisual, especialment els derivats del tancament de Canal 9 i Ràdio Nou.

Manifest dels estudiants de periodisme

D’altra banda, els estudiants de les universitats públiques valencianes han fet públic un manifest –dirigit a la comissió parlamentària– per mitjà del qual volen aportar la seua visió en el nou model de RTVV. D’aquesta manera, reclamen més protagonisme en la creació d’una ràdio i d’una televisió públiques, que “han de mirar envers el futur, amb una visió innovadora i actualitzada”.

Així, reclamen més protagonisme en la plataforma digital i en les xarxes socials, ja que recorden que són “natius digitals”; potenciar el treball “intergeneracional”; anar de bracet amb la universitat i potenciar la formació constant; i també connectar amb les noves generacions a través d’eines com la música, la cultura, l’humor...

Etiquetas
stats