eldiario.es

9

Vox, l'únic partit que passa de presentar esmenes als pressupostos del Consell

El partit d'extrema dreta va presentar una esmena a la totalitat i argumenta que "aquests pressupostos són un engany perquè els ingressos són ficticis i irreals"

José María Llanos, a la derecha, junto a los miembros del grupo parlamentario Vox

José María Llanos i la resta de diputats de Vox a les Corts.

El grup parlamentari d'extrema dreta Vox és l'únic que no ha presentat esmenes al projecte de pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2020. El termini per a presentar les iniciatives va concloure el dimarts a la nit sense que la formació haguera registrat cap.

La formació d'extrema dreta defensa que no presenta cap esmena perquè considera els comptes generals per a 2019 un frau. "Aquests pressupostos són un engany perquè els ingressos són ficticis i irreals", s'excusa el partit, en referència als 1.300 milions que es preveuen per l'infrafinançament. A més, insisteix que plantegen una "despesa pública excessiva i balafiadora" i sosté que els pressupostos mai es compleixen.

En el seu lloc, la formació advoca per presentar "projectes legislatius" per a corregir aqueixa despesa i al·lega que ja va presentar una esmena a la totalitat, que va ser rebutjada en les Corts Valencianes. D'aquesta forma el partit s'evita haver de mostrar públicament de quines partides o programes vol traure diners públics i a quins prefereix destinar-ho.

La resta de formacions han presentat en conjunt prop de 1.900 esmenes. D'elles, 147 corresponen als partits del Botànic -PSPV, Compromís i Unides Podem-, 673 al grup parlamentari Ciutadans i més d'un miler al PP, que habitualment presenta aquesta quantitat. Tant PP com Ciutadans van presentar esmenes a la totalitat als comptes de la Generalitat per a 2020.

El projecte de Pressupostos de la Generalitat Valenciana preveu un lleuger augment de la despesa respecte a l'any anterior. Aquest 1,6% d'increment es deu a la compensació salarial dels funcionaris i al personal interí, així com un lleu reforç en Educació i Sanitat, d'un 1% respectivament. El conseller d'Hisenda, Vicent Soler inclou en les previsions els 1.325 milions reivindicatius per l'infrafinançament i els 344 milions per l'atenció sanitària a les persones desplaçades a la Comunitat (el FOGA).

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha