eldiario.es

9

Ximo Puig: “Els que havien decretat la mort del socialisme han fracassat”

El líder del PSPV i president de la Generalitat reconeix que no han tret uns bons resultats, però destaca que el vot d’esquerres ha estat majoritari a la Comunitat

Puig ha assegurat que els resultats electorals no implicaran canvis en el Consell

El president Ximo Puig valora los resultados electorales socialistas en la Comunitat Valenciana

El president Ximo Puig valora els resultats electorals socialistes a la Comunitat Valenciana

El líder dels socialistes valencians i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reconegut que no estan satisfets amb els resultats obtinguts, encara que els ha qualificat d’“honorables”. Així, ha comentat que hauran d’analitzar-los i tractar de buscar “solucions per a millorar”.

No obstant això, ha afegit que els que havien decretat “la mort del socialisme valencià i del socialisme espanyol” han fracassat.

Emparat, entre altres, per l’expresident Joan Lerma i per desenes de militants que l’han rebut amb una sonora ovació, Puig ha remarcat que, a pesar d’haver guanyat les eleccions, el PP ha estat “el partit que més vots ha perdut” i ha destacat que el vot d’esquerres ha estat majoritari a la Comunitat.

El president del Consell també ha advertit que governe qui governe després d’aquests comicis, els socialistes valencians no permetran “l’abandó i la humiliació a què ha estat sotmesa la Comunitat en els últims quatre anys per Mariano Rajoy”.

Segons Puig, els resultats que ha obtingut el PSPV no implicaran canvis en l’actual govern autonòmic que presideix juntament amb Compromís i Podemos.

I és que, els socialistes han obtingut un 19% dels sufragis, 7 punts percentuals menys que l’any 2011, i baixen de 10 a 7 diputats.

Aquest descens els converteix per primera vegada en la tercera força política de la Comunitat, per darrere del PP, partit més votat, i de Compromís-Podemos, que ha aconseguit un 25% dels vots i 9 diputats.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha