eldiario.es

9

La periodista Lola Bañón renuncia a ocupar l'escó de Podem en les Corts

La responsable de Comunicació del grup va ser triada directora de la Fundació Assemblea de Ciutadans del Mediterrani fa dos mesos i prendrà demà possessió del càrrec

Després de Bañón, és el sociòleg Jordi Alamán qui ha de plantejar-se si substitueix la dimitida Sandra Mínguez en les Corts

La periodista especializada en Oriente Medio, Lola Bañón, durante una entrevista en TVE

Lola Bañón en una entrevista en TVE

L'escó de Sandra Mínguez continuarà buit. La periodista Lola Bañón, següent en la llista autonòmica, ha decidit no fer ús del dret a ocupar l'escó en els Corts després de la marxa de la diputada responsable d'Educació de Podem.

Bañón, segons ha explicat, va ser triada fa dos mesos directora de la Fundació Assemblea Ciutadana del Mediterrani (FACM), un organisme consultiu del Parlament Europeu en el qual estan representats els 28 estats del Mediterrani excepte Líbia. "Ací és on més puc aportar", ha assenyalat Bañón. La periodista i professora universitària explica que ha arribat la notícia en un moment personal en el qual assumeix la responsabilitat en un tema "fonamental", sobretot en la situació actual a Espanya i Europa, com és la seguretat i l'islam polític.

Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i professora de Periodisme en la Universitat de València, va formar part de la plantilla de Canal 9 i està especialitzada en informació internacional. És una gran coneixedora del món àrab i de l'islam polític. Forma part de la Fundació ACM des de fa vuit anys i ha dedicat la seua carrera com a investigadora a Orient Mitjà i l'islamisme.

El seu càrrec en la fundació l'obliga a retirar-se de la política i a deixar el seu lloc com a cap de comunicació del grup parlamentari de Podem, càrrec que ocupava fins a aquest dijous. El següent en la llista és el sociòleg Jordi Alamán, que haurà de plantejar-se si accepta o no l'escó. Mancant dues setmanes per al debat de Política General en els Corts, l'escó de Mínguez segueix buit.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha