Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

“No ens trepitgem la mànega”: Pablo Casado demana unir el vot de dretes en el PP

Belén Hoyo, Isabel Bonig, Pablo Casado i María José Catalá a València

Laura Martínez

Valencia —

0

El president del PP i candidat a la Moncloa, Pablo Casado, remata la campanya electoral amb un acte a València en el qual ha apel·lat al vot útil enfront de la fragmentació de la dreta. Dirigint-se als indecisos i als simpatitzants de Ciutadans i Vox, Casado ha insistit que és l'única alternativa a Pedro Sánchez, basant-se en el sistema de repartiment d'escons: “Si no els importa que continue governant Sánchez, que continuen votant a Vox i a Ciutadans. Significa que no han entés la llei electoral”, enunciava el candidat.

Casado dibuixa una Espanya trencada dins de tres dies, si no és ell el president del Govern. Per al líder popular, un Executiu amb Pedro Sanchez al capdavant suposaria la fractura de la unitat nacional, blanquejar el terrorisme i portar al “populisme bolivarià”. Segons el relat de Casado, Sánchez té previst “indultar els colpistes”, conclusió a la qual arriba després d'un 'intens' raonament: Oriol Junqueras va demanar el vot a canvi de l'indult des de la presó, Sánchez no el va negar en el debat i per tant “Sánchez indultarà els colpistes”. La mateixa lògica li fa concloure que hi haurà un referèndum a Catalunya, mentre crítica que “els proetarres demanen el vot per a Sánchez” o que Podemos, “els que assessoren a Veneçuela”, demanen “el control de la Policia”.

Així, enfront d'aquest panorama, el dirigent popular formula una petició a les dretes: “no ens trepitgem la mànega”, com resa aquest, per a reivindicar el pacte 'a l'andalusa', amb Ciutadans i el suport de Vox. “Necessitem unir el vot entorn el PP. Ciutadans diu que vol governar amb el PP i Vox no vol entrar en el Govern. Hem intentat fer tot el possible per a aglutinar el vot útil”, ha explicat el popular.

L'esquerra, sosté Casado, ha basat la seua campanya en la “foto de la por”, la del pacte per a presidir la Junta d'Andalusia. “L'esquerra porta tot el dia dient que quina por dona Andalusia i jo dic que tant de bo. Por de què? A l'esquerra li fa por que alcem les catifes en la Junta d'Andalusia i descobrim l'estafa socialista”, manifestava.

“No renunciarem ni als nostres principis, ni als nostres valors, ni al nostre programa. Necessitem unir el vot el 28 d'abril entorn del Partit Popular, i després ja parlarem amb la resta de partits”, ha insistit el dirigent.

El PP valencià ha improvisat un acte que ha aconseguit reunir unes 200 persones en el Marina Beach Club de València, un recinte d'oci al costat del port. Estava previst que Casado participara en un míting aquesta vesprada, encara que finalment han canviat els plans i s'ha organitzat un acte a mig dia. Davant tal infraestructura, la presidenta del PPCV i candidata a la Generalitat, Isabel Bonig, ha afirmat que “tot el que significa progrés i oportunitats ho ha construït el PP. Sense tot just ajuda, treballant, com fem les coses”.

“Nosaltres no hem nascut ahir. Portem 40 anys, coneixem aquesta terra des de Vinaròs fins al Pilar de la Foradada. Estem assentats en aquesta terra. El PPCV ha presentat candidatures en tots els 542 municipis de la Comunitat”, reivindicava la dirigent regional, la cúpula de la qual ha abrigallat a Casado en aquest acte.

Etiquetas
stats