eldiario.es

Menú

L’immobilisme de PP i Podem manté el bloqueig de la nova RTVV

El PSPV proposa un candidat alternatiu a Josep López i a qui tots els partits donen suport per a presidir un Consell Rector que no obté el consens

El no de Ciutadans i PP a López va posposar la primera votació en les Corts

- PUBLICIDAD -
Tablero de votación de la ley de la nueva RTVV, sin votos en contra.

Tauler de votació de la llei de la nova RTVV, sense vots en contra.

Fumata blanca per a la nova RTVV. Però a mitges. El PSPV ha informat els líders de la resta dels grups parlamentaris d’un altre candidat a la Presidència del Consell Rector que aquesta vegada sí que genera consens, encara que no ha volgut desvelar-ne el nom.

No obstant això, el problema se centra ara en el Consell Rector, l’òrgan administratiu de la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC). En l’última comissió parlamentària, alguns grups ja van manifestar descontentament amb la candidata proposada pel PP, Maite Fernández, acusada d’encobrir abusos sexuals a tres periodistes.

Amb l’inici del curs parlamentari i el retorn de les negociacions, sembla que alguns partits arranquen des del mateix punt en què ho van deixar. “Consens” és el terme que tots els partits han utilitzat, però que sembla que té significats diferents segons qui el pronuncie. Un espai d’acord difícil de trobar, ja que ni el PP es planteja canviar la seua candidata, ni Podem votar un Consell que la integre. A això se suma la postura de Ciutadans, des d’on condicionen la seua posició a un consens entre tots els partits, i deixen caure entre línies que si no hi ha acord unànime per a l’òrgan administratiu, no n’hi haurà per a la Presidència.

El portaveu de Podem, Antonio Montiel, ha especificat que no donaran suport a la candidata del PP com a membre del Consell Rector, però que continuaran acceptant la proposta del PSPV, siga qui siga el candidat a la Presidència –“llevat que presenten Herodes”, ha bromejat–. Montiel considera que tots els partits han de fer un esforç per a posar-se d’acord i, després, buscar les majories en la votació.

El PP, de la seua banda, ha demanat que no hi haja vetos de cap de les parts. “Estem disposats a dialogar, però no permetrem vetos ni que es lapide el PP”, ha assenyalat la seua líder, Isabel Bonig. Així doncs, els populars podrien condicionar el seu suport al nou president al fet que Podem done suport a Fernández. “Si vetem, ho fem tots”, ha advertit.

Compromís, tanmateix, sí que es planteja canviar de posició. Segons el seu síndic, Fran Ferri, votarien favorablement a Fernández si així pot desbloquejar-se la nova televisió pública, encara que manté la crítica a la candidata del PP i a la seua posició “inamovible”. Ferri ha lamentat l’actitud dels vetos de la resta dels partits i ha explicat que des de la seua formació estan disposats “a començar de zero” si cal.

Des del PSPV han explicat que no volen donar un nom, perquè primer volen sondejar les simpaties que genera el seu nou candidat. El portaveu socialista, Manolo Mata, ha criticat aquesta postura de vetos entre les formacions i també la de Ciutadans, tant amb Josep López com ara. “Queden dies per a saber si algú està boicotejant açò” ha assenyalat el portaveu socialista, que ha lamentat que “el PSPV fa un any que facilita consensos i entre la nova i la vella política estem així”, en referència també a altres organismes, com el Consell Jurídic Consultiu.

En definitiva, després de la parada estiuenca que suposaria un replantejament de les negociacions de la nova radiotelevisió pública, amb més o menys optimisme entre els partits, la situació continua bloquejada. Consens per al president d’un Consell Rector que, si no canvien algunes posicions, no tirarà de moment avant.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha