Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Professionals de la sanitat consideren “nociva per als xiquets transexuals” la campanya del grup HazteOir

L'hospital Doctor Peset de Valencia

elDiariocv

Professionals de la sanitat valenciana s'han sumat aquest dimecres al rebuig a la campanya del grup HazteOir que nega la transsexualitat. El departament d'Identitat de Gènere de l'Hospital Peset ha enviat un comunicat, amb el suport de la Conselleria de Sanitat, en el qual manifesta el seu “profund rebuig” a l'autobús que porta el missatge “Si naixes home, ets home. Si naixes dona, ets dona. Que no t'enganyen”.

Aquesta unitat del Peset porta treballant en l'assistència a persones transexuals d'ençà del 2008. Sobre la base d'aquesta experiència, asseguren que “l'ajuda que es pot oferir a les persones transexuals és clarament positiva i elimina molts dels seus sofriments”.

En el comunicat, els professionals remarquen que durant anys “els transexuals, especialment xiquets i adolescents, han sigut exclosos de l'assistència sanitària que alguns d'ells necessitaven. Això ha creat un fort greuge comparatiu respecte a la resta de les persones ”cis-sexuals“. A més, en el cas dels menors, l'exclusió dels programes assistencials en la sanitat pública ha generat greus problemes, ”els xiquets trans han sigut clàssicament objecte de burla, assetjament, estigmatització, menyspreu i fins i tot violència transfóbica“.

Per a ells, l'actual campanya HazteOir “és nociva per als xiquets transexuals i solament aporta una estratègia de confrontació. La identitat de gènere i la seua expressió no han de veure's com un perill social sinó com una diversitat enriquidora humana”. Per això, insten les autoritats a prendre mesures legislatives per a protegir els drets de les persones trans més vulnerables.

Etiquetas
stats