Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel amenaza con una guerra en Líbano
Moreno y Rueda piden que el Gobierno busque mayorías para los Presupuestos
Los problemas que no preocupan a los españoles. Opina Rosa María Artal

El CIS augura una clara victòria de Joan Ribó i un nou ajuntament d'esquerres a la ciutat de València

elDiariocv

València/Madrid —

0



Ayuntamiento de Valencia


El govern de la ciutat de València tornarà a quedar en mans de l'esquerra, segons la macroenquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). El sondeig –que es va realitzar del 21 de març al 23 d'abril, abans de les eleccions generals– llança uns resultats en els quals la suma de formacions d'esquerra pot tornar a reeditar l'aliança actual el 26M, ja que Joan Ribó, l'alcalde de Compromís, i el seu pacte amb el PSPV i València en Comú (la marca en la qual es va integrar Podemos fa quatre anys i que ara es presenta sota el paraigua de Unides Podem-Esquerra Unida) sumen 22 regidors, la qual cosa els assegura superar la majoria absoluta de 17.

L'aliança entre el PP, Ciutadans i Vox sumaria 16 regidors si es contempla el número més alt de la forqueta i 13 en el cas del més baix.

Per partits, el CIS pronostica que Compromís seria per primera vegada la força més votada a València amb el 26,5% dels vots -més de tres punts que en 2015- i s'alçaria amb entre 9 i 11 edils (ara té 9), el PSPV obtindria entre 6 i 8 (ara són 5) i Unides Podem-EUPV obtindria entre 3 i 4. Actualment el consistori està governat pel mateix Ribó gràcies a un acord amb el PSPV i València en Comú (la marca en la qual es va integrar Podem fa quatre anys) amb un regidor més (17) que els que sumen PP i Ciutadans (16).

L'estrena de Vox en aquestes municipals deixaria uns resultats molt discrets, ja que pot obtindre entre un i dos representants, lluny de les seues aspiracions. En el cas del PP, que ha arribat a tindre a nou dels seus deu regidors investigats per causes relacionades amb la corrupció, no repeteixen cap d'ells en la nova llista electoral.

Compromís va guanyar en les autonòmiques del 28A

Compromís, i per tant Joan Ribó, es van imposar en les eleccions autonòmiques del passat 28 d'abril a la ciutat de València amb el 20,8% dels vots (94.352 sufragis), i això malgrat perdre dos punts i una mica més de 1.800 vots respecte als mateixos comicis de 2015 i tres punts si la referència són les municipals d'aqueix mateix any.

Si prenem com a referència les autonòmiques del 28A, el bloc de dretes va obtindre 2.000 vots més que el d'esquerres (encara que en aqueix repartiment no s'inclouen els suports a PACMA, que no es presenta a les municipals).

Etiquetas
stats