Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els afectats per la hipoteca comencen a trucar a les portes dels diputats

Els afectats per les hipoteques comencen a trucar a les portes dels diputats. /CARMEN SECANELLA

João França

Barcelona —

La part més alta del carrer Balmes de Barcelona ha conegut aquest dimecres la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, que ha anat a presentar les seves exigències als diputats del Partit Popular davant dels seus domicilis. Ahir publicaven un vídeo en el qual diverses persones afectades es dirigien als diputats. És part de la seva campanya d'escrache als membres del Congrés que no han mostrat el seu suport a la ILP a favor de la dació en pagament i el lloguer social. Després de convidar-los a assistir a les assemblees de la PAH per conèixer els casos d'aprop, en el vídeo asseguren que no els han deixat alternativa. “M'aproparé jo a vostè, perquè resulta que vostè em representa, però no em coneix, no sap res de mi”, diuen els afectats, que remarquen el caràcter pacífic de la interpelació.

La pluja ha reduït les accions que tenia prevista la PAH, però no els seus ànims. Més de mig centenar de persones afectades i solidàries s'han dirigit al crit de “sí que es pot, però no volen” a la residència de la diputada popular Maria Ángeles Esteller Ruedas, o almenys a “un dels domicilis que té”, segons ha matisat Ada Colau, que ha demanat que “aquests diputats que tenen tants domicilis escoltin la ciutadania”.

Al barri també viuen els diputats Jorge Moragas i Jorge Fernández Díaz, però la plataforma ha aplaçat fins divendres, sense previsió de pluja, la visita als seus domicilis. Aprofitaran l'ocasió per penjar els cartells amb la foto de cadascun dels diputats que han repartit avui en alguns comerços. “La senyora Maria Ángeles Esteller Ruedas ha rebutjat la nostra invitació, així que hem decidit visitar el seu barri per a informar-la personalment i demanar-vos als seus veïs i veïnes suport per difondre les nostres demandes i traslladar-les a la senyora Maria Ángeles Esteller Ruedas si es que en tenen l'oportunitat”, diu el cartell.

Els afectats han escrit postals per a Esteller explicant la seva situació i les han entregat al domicili, davant del qual han pres el micròfon per explicar els seus casos i demanar a la diputada que voti a favor de la ILP. “He hipotecat el meu pis, però no la meva vida”, sentenciava un, i acte seguit un altre explicava que viu amb 426 euros al mes i té dues filles que alimentar. “Jo voldria demanar als diputats que pensessin una mica més en el poble i en les conseqüències del que fan”, deia una senyora que, als 70 anys, es veu en perill de quedar-se al carrer.

Quan una periodista ha preguntat si aquestes accions no representaven “massa pressió”, Ada Colau no ha dubtat en la resposta: “Massa pressió és aquesta llei injusta”. En aquest sentit, un dels afectats ha demanat la paraula per dir que “violència és que et trenquin el pany, que entrin els dels jutjat amb dos policies armats a casa teva, que et treguin a tu i als teus fills de casa i et deixin sense sostre”. “Que pensin en els seus fills”, demana un altre afectat als diputats, “que quan arribin a casa i se'ls trobin se'ls hi caigui la cara de vergonya”.

Etiquetas
stats