eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Els Mossos diuen que els pares de la Nadia van gastar 600.000 euros recaptats en despeses personals

La policia catalana assegura que les intervencions mèdiques per la menor "no s'haurien dut a terme"

En el moment de la detenció, el pare portava 1.450 euros en efectiu, dos rellotges, una pistola de fogueig i cartutxos de rifle, segons els Mossos

- PUBLICIDAD -
Imagen facilitada por la policía del material incautado en el domicilio familiar

Imatge facilitada per la policia del material incautat al domicilio familiar Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han explicat aquest divendres que els pares de la Nadia havien obtingut 918.000 euros procedents de donacions que s'havien de destinar a intervencions mèdiques "d'envergadura" per a la menor, que pateix una malaltia rara. Segons la tesi policial, aquestes intervencions "finalment no s'haurien fet". De tot el recaptat, els pares havien gastat prop de 600.000 euros per assumptes personals, afegeixen els Mossos.

Després d'escoltar a Fernando Blanco, el fiscal ha demanat presó comunicada i sense fiança per al pare de la nena malalta, segons Europa Press.

El pare de la Nadia, Fernando Blanco, ha declarat aquest divendres durant prop de dues hores davant el jutge de la Seu d'Urgell (Lleida) que l'investiga, juntament amb la mare de la menor, per un presumpte delicte d'estafa. A l'espera que la mare declari aquesta tarda i del que pugui decidir el jutge, la policia catalana ha fet públic un comunicat en què detalla aspectes de la investigació i del registre al domicili familiar practicat dimecres passat.

Els Mossos han conclòs que els pares són els presumptes autors d'un delicte d'estafa, basant-se en els moviments bancaris i d'acord amb testimonis del cas. La policia sosté que encara no es pot determinar el nombre d'afectats però que es tractaria "d'una quantitat molt elevada de persones".

La investigació va començar després que diversos mitjans,  com Hipertextual o El País, desmuntessin el relat del pare de la menor sobre com buscava ajuda mèdica per la seva filla, que pateix una malaltia rara. La investigació policial i del jutge se centra a descobrir si els pares van dedicar els diners recaptats per buscar una cura per a la nena o per altres fins.

Segons la policia autonòmica, un dels moments en què els pares haurien obtingut una suma més gran es va produir durant l'emissió d'un programa televisiu dirigit a recaptar diners per tractar la malaltia de la nena. En conjunt, asseguren els Mossos, entre el 28 de novembre i el 5 de desembre van arribar a aconseguir uns 300.000 euros.

Els saldos dels comptes bloquejats a la parella ascendeixen a 319.676 euros, que havien dipositat en dues entitats bancàries. De l'estudi dels moviments dels comptes la policia conclou que els pares van realitzar una gran quantitat de reintegraments i despeses sense que aquestes tinguessin cap tipus de relació amb el tractament mèdic de la menor sinó que es van destinar a despeses personals.

En aquest sentit, els Mossos destaquen que la casa de lloguer on residia la família tenia un cost anual de 9.800 euros, xifrar que assumia l'associació creada per recaptar fons per a la nena, i que a més, s'havia fet un pagament a una empresa d'automoció per valor de 24.500 euros.

En el moment de la detenció el pare de la menor, que va fugir d'un control policial, duia, segons els Mossos, 1.450 euros en efectiu, dos rellotges i diversos dispositius electrònics d'alta gamma, i una pistola de fogueig a més de cartutxos de rifle . La policia ha afegit que en el registre en el domicili familiar de Fígols d'Organyà va trobar 1.845 euros en efectiu, 32 rellotges d'alta gamma valorats en 50.000 euros, una ploma estilogràfica, un ordinador, tres tauletes electròniques i tres telèfons mòbils, tots d'alta gamma, a més de marihuana.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha