Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els Mossos d'Esquadra escorcollen el domicili dels pares de la Nadia

Un cotxe dels Mossos d'Esquadra durant un operatiu

Yeray S. Iborra

Els Mossos d'Esquadra han escorcollat el domicili familiar de la menor Nadia per ordre del jutge de la Seu d'Urgell (Lleida) que investiga els pares de la menor per un presumpte delicte d'estafa. L'escorcoll es va allargar fins a la mitjanit. A última hora d'aquest dimecres la policia va detenir els pares de la Nadia, i la mare va quedar en llibertat posteriorment. Marga Garau està citada a declarar aquest divendres al migdia al jutjat, mentre que Fernando Blanco segueix detingut a comissaria.

El cas es va iniciar després que diversos mitjans, com Hipertextual o El País, desmuntessin el relat del pare de la menor sobre com buscava ajuda mèdica per la seva filla, que pateix una malaltia rara. La investigació judicial se centra a descobrir si els pares van dedicar els diners recaptats per buscar una cura per la nena o a altres fins.

Aquest mateix dimecres, el jutge que investiga el pare havia exigit als pares de la nena el lliurament del seu passaport. El titular del jutjat d'instrucció 1 de la Seu d'Urgell va requerir els informes mèdics sobre l'estat de la nena. També va demanar a la Fiscalia si considerava oportú retirar la custòdia de la menor. Dilluns el jutge ja va ordenar el bloqueig dels comptes bancaris del pare després de les informacions que apuntaven a una possible estafa.

Si els pares de Nadia necessiten diners per a despeses derivades de la malaltia de la seva filla durant aquest temps han de sol·licitar al jutjat. Es calcula que gràcies a una campanya iniciada a les xarxes socials s'havien recaptat al voltant de 150.000 euros amb l'objectiu de finançar una suposada operació a l'estranger. El pare de Nadia ja va anunciar que tornarà els diners recaptats a qui ho sol·liciti.

Etiquetas
stats