Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Interior podria aixecar les mesures cautelars als mossos del cas del Raval

Alguns dels agents imputats, acompanyats per companys seus, ahir a la Ciutat de la Justícia.

catalunyaplural.cat

Agències —

El conseller d'Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, ha afirmat aquest dijous que confia en la justícia però també en la “bona fe i la bona pràctica” dels agents imputats per la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez, pel que ha obert la porta a aixecar les mesures cautelars que els ha imposat. En la seva compareixença a la Comissió d'Interior del Parlament, el conseller ha aventurat que és “improbable” que la jutge mantingui totes les imputacions que va acrdar en els termes en què ho va fer, de manera que el departament d'Interior tindrà en compte l'evolució de la instrucció judicial per modificar o aixecar les mesures imposades als mossos, que han estat apartats del cos cautelarment.

Espadaler ha començat la seva intervenció fent una radiografia del barri del Raval, per demostrar el marc complex en què actuen els agents de la comissaria de Ciutat Vella. Sobre el barri ha destacat la seva alta densitat de població -gairebé tres vegades més que la del conjunt de Barcelona-, així com l'alt nivell d'immigració i d'atur. També ha admès que els agents que operen a la zona porten de mitjana menys de sis anys en actiu. Però amb tot, ha destacat que els delictes i faltes s'han reduït en un 17% en els últims quatre anys al barri.

Un cop més, Espadaler ha volgut admetre “la gravetat” dels fets que es denuncien, però ha defensat que, tot i que fossin certes les acusacions per part de la jutge -d'atemptat contra la vida però també de coacció i obstrucció a la justícia-, seria un cas “condemnable” però “puntual i aïllat, que no es pot elevar al rang de categoria”.

També s'ha referit el conseller a l'estat de la víctima, que aquesta setmana es va demostrar que no actuava sota els efectes de cap droga, segons l'informe toxicològic. Tot i això, Espadaler ha volgut insistir en l'“agressivitat” que demostrava, a més d'estar sagnant “en abundància”, i ha assegurat que va estirar dels cabells i va mossegar a una agent i que, ja a terra, va oposar molta resistència.

Els agents van negar cops al cap i van dir que cridava de ràbia

La jutge que investiga la mort de Juan Andrés Benítez va imposar ahir als vuit mossos d'esquadra imputats l'obligació de comparèixer cada quinze dies al jutjat. En la seva declaració davant la jutge que investiga la mort de Benítez, un agent va admetre haver colpejat als braços i al costat de la víctima, però no al cap, un matís decisiu, ja que l'autòpsia va revelar que la causa de la mort va ser una aturada cardíaca provocada per diversos traumatismes craneo-facials.

Al contrari, l'agent va declarar que Benítez es va lesionar donant cops de cap contra el terra mentre es resistia a ser immobilitzat. Així, tots els agents van defensar que la seva actuació es va ajustar al protocol. Un altre dels vuit imputats va dir fins i tot que els crits que proferia Benítez, ben evidents en els vídeos gravats pels veïns, eren de ràbia i no de dolor.

Etiquetas
stats