Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La jutge del cas Pujol avisa Andorra que els fons de la seva família poden ser “abusos” del seu govern

Jordi Pujol

EFE

Barcelona —

La jutge que investiga la fortuna oculta de l'expresident català Jordi Pujol ha urgit Andorra a remetre-li informació sobre els seus comptes al país, davant la sospita que els fons puguin ser procedents d'“abusos en l'alta funció pública” que va exercir durant els seus més de 20 anys de govern.

En un escrit, al qual ha tingut accés Efe, la titular del jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona remet una comissió rogatòria a les autoritats andorranes per demanar-los moviments bancaris dels comptes de l'esposa de l'expresident català, Marta Ferrusola, i els seus fills Marta, Mireia i Pere a Banca Privada d'Andorra (BPA) i en Andbank.

La jutge, que tramita la seva petició “amb la màxima urgència”, exposa les seves sospites que els fons de l'expresident català puguin formar part d'“un circuit financer encaminat a dissimular l'origen delictiu dels mateixos, en concret que puguin procedir d'abusos a l'alta funció pública exercida per Jordi Pujol Soley, màxim responsable de l'administració autònoma catalana durant més de vint anys”.

Etiquetas
stats