Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La concentració d'ultradreta queda empetitida davant l'acció de centenars d'antifeixistes

Concentración ultra en la Rambla del Raval de Barcelona

Mireia Biel

Barcelona —

Una ultradreta debilitada ha congregat unes 40 persones a la Rambla del Raval en contra del procés sobiranista. La protesta, impulsada per Alianza Nacional i registrada a nom de la coalició La España en marcha, ha quedat empetitida davant la contra-acció que han organitzat entitats i col·lectius antifeixistes unes hores abans. Més de 200 persones han respost a aquesta crida, i s'han concentrat al mateix barri del Raval durant tot el matí.

Sota el lema Contra la manipulació separatista de la història, els manifestants espanyolistes han avançat pel barri, escortats per un ampli dispositiu dels Mossos d'Esquadra, fins a la plaça de Colom. Entre els participants de la protesta n'hi havia molts lluïnt tatuatges, samarretes i banderes de simbologia nazi i franquista. Predominaven, això sí, les banderes d'Alianza Nacional, i hi havia també algunes de les persones que van irrompre a la llibreria Blanquerna -la delegació del Govern a Madrid- l'any passat.

La manifestació ha acabat a la mateixa plaça de Colom, rodejada encara de policia. Durant tot el recorregut han cantat consignes com “catalinad es hispanidad”, “España, siempre una grande y libre” o “separatismo es terrorismo”.

Més de 200 persones contra els 'ultres'

El portaveu de la plataforma 'Unitat contra el feixisme i el racisme Ciutat Vella', David Karbala, ha denunciat que “la conselleria d'Interior hagi permès una manifestació d'un grup nazi”, el mateix que, segons afirmen, va atacar la seu de Blanquerna a Madrid ara fa un any. Més de 200 persones s'han concentrat durant tot el matí per demostrar el seu rebuig a la protesta neonazi autoritzada avui. En aquest sentit, Karbala ha considerat inadmissible que “col·lectius que encarnen el que van fer líders com Hitler, Mussolini o Franco puguin expressar-ho sense problemes”.

La conselleria d'Interior ha permès que les dues manifestacions se celebressin al Raval amb només dues hores de diferència, una a les 10 i l'altra a les 12, i a un carrer de distància. És per això que els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han desplegat diversos efectius de la Brigada Mòbil, tot i que no hi ha hagut finalment incidents ni disturbis.

Etiquetas
stats