eldiario.es

Menú

Una seixantena d'activistes ocupa dos CAP de Barcelona contra l'austeritat sanitària

Membres del SAP Muntanya demanen la destitució de Boi Ruiz

Els concentrats es queixen que les retallades hagin tingut un impacte major als barris més pobres

- PUBLICIDAD -
Activistes ocupen el CAP de Sant Andreu / CARALP MARINÉ

Activistes ocupen el CAP de Sant Andreu / CARALP MARINÉ

Membres de la coordinadora d'entitats del SAP Muntanya, amb el suport de Marea Blanca, ocupen el CAP de Sant Andreu i el de Rio de Janeiro, al barri de Sant Andreu, per reclamar una atenció sanitària de qualitat i demanar la dimissió del conseller Boi Ruiz.

Uns 60 activistes han entrat per la porta dels CAPs de Sant Andreu i Rio de Janeiro, pocs minuts abans que tanquessin, amb pancartes de la Marea Blanca i cridant "retallar la sanitat també és assassinar ". Amb aquesta acció simbòlica han impedit el tancament dels centres a l'hora habitual per manifestar-se en contra de l'austeritat en el sector sanitari.

Es queixen que les retallades en el pressupost de Salut hagin donat com a resultat un greu problema de salut pública, agreujat en els barris més pobres de la ciutat.

Critiquen la massificació i el deteriorament dels serveis d'urgències. L'acció, que està recolzada per alguns professionals dels centres, pretén donar suport a la cadena humana que se celebrarà diumenge a l'Hospital de Vall d'Hebron en contra la privatització del sector sanitari.

Els activistes demanen que l'accés a la sanitat sigui "de qualitat i no discriminatori", volen també que s'ocupin totes les places vacants per jubilacions, que es faci una cobertura de les suplències per baixes o vacances i que cada metge pugui disposar d'un ràtio de temps oportú per atendre als pacients.

Diuen, a més, que s'hauria de tornar al nivell de pressupost que hi havia  e l 2010 o demanen que s'estableixi una partida pressupostària extraordinària, si és necessari, per tal d' assegurar una atenció primària de qualitat.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha