Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El diputat Albano Dante Fachin, escollit secretari general de Podem Catalunya

Albano Dante Fachin abans de començar la roda de premsa on ha valorat la seva victoria

Oriol Solé Altimira

El diputat de Catalunya Sí Que es Pot, Albano Dante Fachin, ha estat escollit secretari general de Podem Catalunya. El parlamentari va ser el primer a postular-se per liderar el partit morat a Catalunya i havia aconseguit suports de diversos nuclis territorials i d'altres diputats autonòmics de Podem, com Joan Giner o Àngels Martínez Castells. Dante Fachin era considerat el candidat més allunyat dels postulats de la direcció estatal del partit.

Segons ha explicat aquest dimarts el secretari d'organització de Podemos, Pablo Echenique, Dante Fachin ha estat escollit amb 2.453 suports, el 41,96% dels vots vàlids. En total han participat a les primàries 6.927 militants, un 13,83% del cens total i un 27,27% del cens “d'actius” –les persones que han entrat al portal de Podem almenys una vegada l'últim any.

En una entrevista la setmana passada amb Catalunya Plural, Dante Fachin va mostrar les línies mestres del seu programa per liderar Podem. “Volem donar eines a les bases per fiscalitzar constantment la direcció”, va explicar, i va advocar perquè la la manera d'afrontar els debats a Podem Catalunya “sigui autònoma i fins i tot que ens creguem que les línies polítiques ja no les marca un Consell Ciutadà sinó la gent que és autònoma i que viu a Catalunya ”

Amb l'elecció de Dante Fachin, Podem Catalunya acaba el període d'interinitat que va obrir-se després de l'abrupta dimissió de la seva líder a Catalunya, Gemma Ubasart, l'octubre de 2015. El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha felicitat Dante Fachin en un tuit:

En total, havien presentat candidatura per liderar Podem la diputada d'CSQP, Jéssica Albiach; el diputat d'En Comú Podem, Raimundo Viejo el també representant de CDSP, Albano Dante Fachin; el senador d'En comú, Óscar Guardingo; i el militant de base Rafael García. Albiach ha quedat en segon lloc amb 1.390 vots, el 23,78%, seguida per Viejo (19,43%), Guardingo (9,1%) i García (5,7%).

Les primàries es van posposar en diverses ocasions a causa de les successives convocatòries electorals dels últims mesos i finalment se celebren a l'empara del secretari d'organització de Podemos, Pablo Echenique, que s'ha mantingut neutral respecte les diferents candidatures.

Echenique va visitar la capital catalana abans de l'inici de les primàries per informar els candidats del nou reglament, la novetat més destaca és que limita les llistes a un màxim del 70 per cent dels membres del Consell Ciutadà Autonòmic, l'executiva de Podem, que consta de 35 membres. Segons ha explicat Echenique, estarà format per 24 membres de la candidatura de Dante Fachin; 7 de la que liderava Jéssica Albiach; i 3 de la de Raimundo Viejo.

Etiquetas
stats